Hlavní navigace

Názor k článku Nezvykle velké zklamání nad olympijským vysíláním České televize od xsc - Ano, kvalita je OK. Ono mě vůbec přijde,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2016 15:56

    xsc

    Ano, kvalita je OK. Ono mě vůbec přijde, že autor neví, jak to funguje. Viz: "Protože mě občas připadalo, že je obraz bez hloubky a lehce chvějivý a neostrý, k tomu se ještě při dynamických scénách občas malinko rozpadal do kostiček, pustil jsem si týž pořad v opakování na ARD. Zde byl obraz brilantně ostrý i při dynamických scénách, měl větší barevnou hloubku a po nějakých kostičkách ani vidu."
    Takovéto efekty může způsobit jedině přehnaná komprese, což je problém toho, kdo vysílání šíří. Do ČT jdou streamy satelitem stejně jako pro další členy EBU, v ČT se nekomprimovaně zpracují (takže se na nich nic nezkazí) a pošlou se ven. Pokud to kostičkuje, tak za to může O2, Pařízek nebo ČRa, ČT jen v případě SD Muxu1. Navíc by mě zajímalo, co si představuje pod větší barevnou hloubkou - pochybuji že by nějaká jiná TV přenos barvila, takže tohle musí být stejné všude. V německých TV navíc probíhá downscale na 720p.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).