Hlavní navigace

Názor k článku NIX.CZ: český Internet žije přes den od JP - Mluvíme každý o něčem jiném. Chápu, že podnikatel, který...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2002 12:07

    JP (neregistrovaný)
    Mluvíme každý o něčem jiném.
    Chápu, že podnikatel, který si koupí služební auto a používá ho k cestě na chalupu vám leze krkem.
    Apropó, když už jsme u těchto daňových podvodů - pokud používáte jako zaměstnanec auto k soukromé cestě nebo telefon k soukromému hovoru či SMS tak vám to firma daní jako příjem nad rámec základního platu? Pokud ne, tak se dopouštíte daňového podvodu!

    Ano, lidi musí pracovat, pokud chtějí dostat peníze za svoji práci. Zadarmo živý akorát stát (z mých i z vašich peněz). Smutný je ovšem váš pohled, že ti lidé makají na mě (klasické nepochopení toho, co to je firma pro zaměstnance). Ti lidé makají především na sebe, protože firma musí získat peníze, aby mohla těm lidem proplatit jejich práci! A teprve co zbyde po zaplacení výplaty, sociálního a zdavotního poj. a daní, se může použít na reinvestice do firmy (počítače, papíry, kuchyňka včetně kafe, vody atd.). A to co po tom všem zbyde je pro mě. Takhle už to nevypadá příliš jako "ten hajzl podnikatel si koupil auto", že?

    Odejděte z molochu mezinárodní firmy, založte si vlastní živnost a za pár měsíců se shodneme v tom, co je být zaměstnancem a co je být na vlastní noze. :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).