Hlavní navigace

Názor k článku Nova HD v DVB-T2? Může se stát, že zmizí ze satelitu a kabelu, říká Jan Andruško od Pamětník - ad 1) - není to až přehnaně silné...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 11. 2011 10:36

    Pamětník
    ad 1) - není to až přehnaně silné prohlášení? Když opomeneme počáteční kapitál a způsob spravování, přinejmenším čeština a programová náplň z Novy nikdy nedělala a ani nyní nedělá ryze americkou stanici.

    ad 2) - obdoba sice ano, ale není právě nepovedená obdoba tou největší chybou? Pro toho, kdo si platí jiné stanice, má přístup k desítkám a stovkám jiných stanic, asi není problém se bez Novy obejít. Ale pro ty, kteří byli do nedávna závislí na 3 až 4 analogových stanicích a nemá cenu se přít o důvodech tohoto stavu, nebo dnes mají přístup jen ke dvěma MUXům z DVB-T, až tak jednoduše se alternativy nehledají.

    Právě ten fakt, že ČR je bez pardonu nucena vypnout analog do konce roku 2013, mi nepřipadá úplně věrohodný. Neexistují v Evropě vyjímky a proč? Nevznikl tento dojem pod tíhou lobování rozličných zájmových skupin typu ČRa? Je vše, co bylo vyřčeno o digitalizaci Česka, skutečně pravda?

    Ovšem, ten Váš překlep v letopočtu vypadá roztomile.

    Jak byly rozdány karty na samém počátku digitalizace? Nebyli při tom specialisté Novy o pořádný kus vpředu, před "obyčejnými" státními úředníky, o kterých přece všichni víme, že nedělají svojí práci tak dobře, jako zaměstnanci soukromého sektoru? Ano, je možné to nazvat zneužitím, ale také třeba šikovností podnikatele, stále v mantinelech, daných v tu chvíli platnými zákony.

    Je skutečně pravdou, že nebýt zpoždění pozemní digitalizace a obstrukcí Novy a spol., uchytily by se na našem TV trhu lepší stanice, třeba chýrné Febio? Kde je garance, že by to někdo jiný dokázal dělat lépe a naše diváky by uspokojoval více? Dá se skutečně dokázat, že cesta arbitráže po násilném odebrání analogu by byla nakonec levnější a pro naše diváky lepší? Těch otazníků mne v celé této kauze ale napadá mnohem více.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).