Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku ČT v roce 2008: nová koncepce zpravodajství i vizuál od Pavel - ..není nakloněn. Zdá se ale, že jí není nakloněn...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 1. 2008 19:24

    Pavel (neregistrovaný)
    ..není nakloněn.

    Zdá se ale, že jí není nakloněn ani v některých faktech :-) : "..celý pořad je poprvé v dějinách České televize vysílán ve formátu 16:9".

    ČT vysílá mnoho pořadů ve formátu 16:9 (v digitálu), postupně převádí další a další pořady (tak, jak postupně obměňuje techniku a archiv svých i nakupovaných pořadů). První tv natáčení ve formátu 16:9 proběhlo už před mnoha lety, první vysílání pak před několika lety.

    Slovní spojení "poprvé v dějinéch" má tak v tomto kontextu poněkud zavádějící význam - že by šlo o přepisování technologické historie, od autora populárně-bulvárního odborného serveru...?

    Další změny mohou souviset s tím, že čt má novou programovou ředitelku (a po dlouhé době i nového šéfredaktora zpravodajství). Autor tohoto "populárně-bulvárního slepence" má ale zjevně své vlastní informace, důvodem je prý jasně jedna změna ve zpravodajství české komerční jedničky (nic proti oprávněné kritice či srovnávání, ale čeho je mnoho, toho je opravdu moc :-)) ).
  • 14. 1. 2008 22:44

    Jan Kálal
    Věta "Celý pořad je poprvé v dějinách České televize vysílán ve formátu 16:9" má v daném kontextu několik různých interpretací. Jednou z nich, dokonce plně pravdivou, je ta, že "pořad Otázky Václava Moravce je nyní (poprvé v dějinách České televize (a tedy i svých vlastních)) vysílaný ve formátu 16:9 (předtím ho televize vysílala ve formátu 4:3)". Uznávám ale, že pro totéž existují i méně nejednoznačná vyjádření.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).