Hlavní navigace

Nova Lady startuje. Jak naladit stanici pro ženy a co bude vysílat?

18. 10. 2021
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: TV Nova
DOPLNĚNO | Televizní skupina Nova zahajuje vysílání své jedenácté stanice. Tematický program s názvem Lady nabídne hlavně romantické seriály a reality show.

V pondělí 18. října 2021 v 11.45 odstartuje vysílání programu Nova Lady. Programové schéma je zaměřené především na premiéry úspěšných zahraničních seriálů a reality show, které doplňují archivní epizody seriálů TV Nova. O víkendu dojde řada na filmy.

Vůbec prvním odvysílaným pořadem bude Ulice (díl číslo 3322). Následuje film Baby, dva starší díly Ordinace v růžové zahradě, dvě epizody turecké telenovely Moje sladká lež, opakování reality show Mise nový domov a americká show Vítejte doma (Extreme Makeover: Home Edition), v níž tým designerů předělává domovy obyčejných lidí.

V hlavním večerním vysílacím čase bude britský seriál Panství Downton, následovaný americkým seriálem Dobrý doktor. Večerní blok pořadů uzavírá opět opakování Ordinace v růžové zahradě.

Stejná programová okna se opakují i po zbytek týdne. Pouze v pátek nahrazuje seriály celovečerní film, například 22. října to bude snímek s názvem Posedlost: Útěk před minulostí. Kdo ho nestihne, může si ho zopakovat hned následující den, v sobotu, pozdě v noci. Hlavním sobotním filmem bude krimi Dívka ve sklepě.

Divačky budou upoutávkami provázet staniční hlasy, jimiž jsou herci Martina Šťastná a Vasil Fridrich. Herečka Martina Šťastná působí již několik let v divadle Na Fidlovačce. Diváci ji ale mohou znát také z několika českých filmů a seriálů. Dlouhá léta se věnuje dabingu.

Vasil Fridrich působí nejen jako divadelní herec, ale je znám také ze spousty českých filmů. Diváci TV Nova ho navíc pravidelně vídají v seriálu Ulice jako úspěšného zubaře Luďka Voláka. Je také zkušeným dabingovým hercem.

Nova Lady vysílá v klasickém zemském digitálním vysílání DVB-T2, a sice v Multiplexu 24. Pokud se na televizoru neobjeví sama, stačí spustit automatické ladění. Už několik týdnů ale na její pozici běžela propagační smyčka, je tedy pravděpodobné, že ji na televizoru už máte.

Kromě zemského digitálního vysílání je stanice podle informací z webu TV Nova dostupná v nabídkách následujících placených operátorů: 

  • O2 TV,
  • Vodafone TV (tarify Klasik, Komfort a Komplet) – HD rozlišení,
  • Telly,
  • Kuki – všechny tarify, HD rozlišení,
  • Skylink – HD rozlišení.

Doplněno 20. 10. 2021: Operátor Skylink na dotaz Digizone.cz uvedl, že stanici Nova Lady zatím v nabídce nemá a jednání stále probíhají. Původní informace na webu TV Nova tedy byla nepřesná.

Dostupnost u dalších operátorů se bude pravděpodobně rozšiřovat.

UX DAy - tip 2

Podle licenčních podmínek bude Nova Lady vysílat 21 až 24 hodin denně.

Pořady v nabídce stanice Nova Lady:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).