Hlavní navigace

Názor k článku Nova opět straší své diváky nelegálností stahování filmů od Rdm - To je poněkud demagogické tvrzení. Cena CD/DVD je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 2. 2011 23:38

    Rdm (neregistrovaný)

    To je poněkud demagogické tvrzení. Cena CD/DVD je dnes přibližně stejná jako před deseti lety, přitom před deseti lety nebyla taková míra "pirátství", stejně tak před deseti lety nebylo stanoveno výpalné na každý nosič či tiskárnu.

    Filmové a nahrávací společnosti prostě zaspaly dobu a nyní místo aby se se přizpůsobovaly trhu, chtějí aby se přizpůsobil trh jim. Proto do dneška není žádný pořádný online trh hudby nebo filmů. I přes platné zákony o volném pohybu zboží v EU, nemůžete kupovat u nás v iTunes.

    Když už si zakoupíte nějaký ten film na DVD, tak první co za své peníze vidíte je nepřeskočitelné právní varování v deseti jazycích s následným filmovým spotem, že stahování filmů je trestné. Nejen, že je to lež, ale hlavně jakou to má souvislost s tím, že jsem si pořídil originální DVD? Za tohle platím?

    Vrcholem toho všeho je samozřejmě výpalné, které platíme za každý nosič, tiskárnu, vypalovačku atd. a to i přesto, že bychom měli žít ve státě, kde platí presumpce neviny. To všechno je pak podpořeno rozhodnutím evropského soudu, který také popřel presumpci neviny a tím jen dokázal, že celá EU je totalitní seskupení (ale to už je jiná písnička).

    Takže nejen, že stahování filmů není nelegální, ono není ani nemorální. Dokud bude stát zvýhodňovat jednu skupinu - filmové a nahrávací společnosti - tak my lid se budeme muset bránit. A bohužel jinak se bránit nelze, když česká justice je k ničemu a politici jsou zkorumpovaní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).