Hlavní navigace

Názor k článku Nova, Prima i ČT se obávají rušení digitální televize vysíláním LTE od Pamětník - Zcela chápu a rozumím požadavku na skutečně profesionální...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 5. 2012 16:31

    Pamětník

    Zcela chápu a rozumím požadavku na skutečně profesionální zhotovení a nastavení STA, ale DVB-T, jako přirozené pokračování analogové TV, by nemělo být preferováno jen pro skupinový příjem. Z podstaty je předurčeno i pro individuální příjem na jednoduchou sestavu = přiměřená anténa + televizor. Ani ČRa, jako vysílatel, ani TV stanice a dokonce ani výrobci a prodejci televizorů nikde ani nenaznačují, že pro úspěšný příjem musí být sestava doplněna kvalitními propustmi a zádržemi. Proto argumenty, že je nutno umožnit provoz mobilních služeb, za cenu nákladných a amatérsky většinou nedefinovatelných úprav přijímacích soustav, považuji za zcestné a nepřijatelné.

    To bychom se také mohli dočkat doby, kdy by někdo začal vysílat na kmitočtech DVB-S a jako řešení by se nabízela náprava pomocí obrovských parabol s postranními límci a úzkopásmovými propustmi a zádržemi. Nebo by to byl jen další technolgický skok, na další mobilní služby? To snad ne?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).