Hlavní navigace

Nova vstupuje do měsíce plného oslav, konkurence se obávat nemusí

1. 2. 2014
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – „Nova efekt“ nevyprchal ani po několika letech. Lídry ve svých kategoriích zároveň nadále zůstávají Televizní noviny a Ordinace v růžové zahradě 2.

Nova zahajuje měsíc plný oslav svých dvacetin

Únor se ponese ve znamení oslav 20 let od startu televize Nova. Mediální skupina při této příležitosti nasadí do vysílání stanice speciální on-air grafiku, která bude dvě dekády její existence připomínat. Po celý únor, který se bude točit v duchu oslav, bude vysílání doplněno novým dedikovaným symbolem k 20. výročí i staničními identy. Veškeré aktivity budou provázány zastřešující kampaní „Všechno nejlepší nám všem“, prozradila mluvčí televize ANNA SUCHÁ. Staniční grafika prý zároveň projde výraznou modernizací.

Diváci se mají dočkat také „velkého překvapení“, jak o chystané únorové novince hovoří. Jako zlatý hřeb narozeninových oslav proto televize Nova připravuje pro diváky jednu velkou novinku, kterou představí v plné kráse na konci února, naznačila tajemně Suchá, aniž by zmínila, zdali půjde o novinku programovou, technickou nebo jinou. Překvapení v druhé jmenované oblasti by bylo ale spíše nepravděpodobné. Nova nedávno ukončila vysílání vlastní, česko-slovenské verze kanálu MTV a z multiplexu 4 odešla její vlajková loď v HD.

Lukáš Polák: Nova oslaví dvacetiny i speciální grafikou, na konec února chystá „velké překvapení“

Jan Potůček: Víme, jaké velké překvapení připravuje na konec února televize Nova

Skylink rozjel kampaň k přelaďování

Tisková kampaň k chystanému velkému přelaďování, která čeká v únoru na zákazníky největšího tuzemského satelitního operátora, provází aktuální vydání magazínu Skylink TV, jenž se dostál v těchto dnech ke koncovým zákazníkům. Změně parametrů věnuje provozovatel služby, tedy lucemburská skupina M7, mimořádný prostor hned na začátku periodika a nikoliv na jeho konci, jak bývá běžně obvyklé. Na operaci, která bude letos patřit bezpochyby k jedněm z nejvýznamnějších událostí na poli satelitní televize v ČR a na Slovensku, upozorňuje už prostřednictvím grafiky hned na titulní straně Skylink TV.

Změnám parametrů satelitního vysílání, jak se speciální příloha jmenuje, se pak Skylink věnuje na třech stranách, konkrétně od strany 7 do strany 9. V první přehledné tabulce je zákazník informován, jak se tato operace dotkne jednotlivých balíčků. Firma dále upozorňuje, že zvýšený zájem by měli tomuto přelaďování věnovat zejména zákazníci se staršími typy přijímačů, které nedokážou na změnu reagovat automaticky. Na mysli má v tomto případě konkrétně funkci FastScan. Ta je typická pro boxy s certifikací Skylink Ready.

Lukáš Polák: Operátor Skylink rozjel tiskovou kampaň k chystanému přelaďování

Původní a nová podoba (vpravo) Skylink TV magazínu.

O změnách informoval i Skylink v rámci svého tištěného magazínu.

Slovak Sport 2 v nabídce UPC i freeSATu

Rozšíření programové nabídky pro své zákazníky v České republice přichystala společnost UPC DTH, která provozuje satelitní televizi freeSAT. V programovém rastru operátora se v horizontu několika dní objeví stanice Slovak Sport 2 HD. Smlouvu s operátorem jsme podepsali od 1. února. Kdy se objevíme v nabídce, to už nyní záleží na UPC. Může to být už zítra, uvedl pro DigiZone.cz generální ředitel Slovak Sportu RÓBERT GREGUŠ. Zákazníci UPC tak budou mít nyní ke Slovak Sportu 2 HD přístup jak na satelitu, tak i kabelu. U společnosti UPC Česká republika se navíc objeví i SD verze Slovak Sportu 1.

Konečně se nám podařilo prolomit hradbu a začínáme pronikat do nabídek dalších operátorů, pochválil si Greguš. Na otázku, zdali se v nabídce satelitní služby freeSAT objeví i další programy z rodiny Slovak Sportu, odpověděl jejich šéf následovně: Byli bychom pochopitelně rádi, ale vše záleží na jednáních a satelitní kapacitě, kterou má operátor k dispozici. Jedinou společnosti, která doposud v České republice Slovak Sport 2 HD nabízela, je operátor Telefónica Czech Republic. Stanice je šířena v rámci jeho IPTV nabídkyO2TV. Dále je stanice dostupná přes službu Topfun televize.

Lukáš Polák: freeSAT zařadí od února jako první satelitní operátor v Česku kanál Slovak Sport 2 HD

Lukáš Polák: Kabelová televize UPC zařazuje do nabídky Slovak Sporty s Premier League

Stručně

Kalkulovali jste s možností, že Česká televize by během XXII. zimních olympijských her v Soči mohla nabídnout i na satelitu vysílání programu ČT 2 HD? Pak musíme naše čtenáře zklamat.

Lukáš Polák: Česká televize nepřepne na satelitu během olympiády v Soči ČT 1 HD na ČT 2 HD

Šíření signálu hodlá v horizontu přibližně půl roku zahájit nová slovenská náboženská televize Zoe. Na nový projekt upozornil včera server O médiách.com tamní novinářky MIROSLAVY KERNOVÉ.

Lukáš Polák: Stanice Noe a Lux budou mít konkurenci TV Zoe, vysílat bude i na satelitu

Na Slovensku vzniká nová zpravodajská televize TV9 s ambicí konkurovat celoplošnému kanálu TA3, který na tamním trhu působí už třináctým rokem.

Lukáš Polák: Regionalnitelevize CZ se dočká slovenského protějšku, TV9 bude i na satelitu

Investigativní novinář a dlouholetá tvář televize Nova JANEK KROUPA se stane od 1. února posilou zpravodajského týmu Českého rozhlasu. Serveru DigiZone.cz to potvrdila mluvčí veřejnoprávního média TEREZA KRÁSENSKÁ.

Lukáš Polák: Janek Kroupa povede tým investigativců v Českém rozhlasu

Čeští satelitní diváci mohou očekávat, že v horizontu několika týdnů bude ukončena možnost přijímat programy BBC a ITV na paraboly běžných rozměrů.

Lukáš Polák: Satelit Astra 2E v komerčním provozu od zítřka, konec příjmu BBC a ITV se blíží

BRAND24

Polská veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) začala ve Varšavě testovat možnost přenosu většího poštu SD a HD programů v jednom multiplexu, než je obvyklé. V pátek 17. ledna spustila experimentální DVB-T síť na 29. kanálu z objektu tamního Paláce kultury.

Lukáš Polák: Jak dostat do DVB-T v MPEG-4 co nejvíce stanic? Testuje to polská TVP

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).