Hlavní navigace

Názor k článku Nova vypne analog na Jesenicku a Zlínsku. Bude čistě digitální televizí od anonym - Nevím z jakého důvodu nějaký pan Mužík říká...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2012 11:51

    bez přezdívky
    Nevím z jakého důvodu nějaký pan Mužík říká toto: "Od dnešního dne bude do analogového vysílání v dotčených oblastech zařazený takzvaný crawl, tedy informační pás v dolní části obrazovky, který bude v intervalu 15 minut diváky informovat o tom, že přijímají analogové vysílání."

    Za prvé po strašně dlouhé době sem konečně narazil na ten takzvaný crawl a skutečnost je úplně jiná. Ten samotný text tam běžel něco přes minutu s tím že tam 2x přejel text s tím že 12.2. ve 23:59 skončí analog. Tento text v žádném případě neběží 15 minut ani se pravidelně nezobrazuje každých 15 minut. Co sem na to narazil tak se to opakovalo minimálně skoro za 3/4 hodiny.

    Za další tyto texty jdou podle mě jedině na Tlusté a na Pradědu a na žádném jiném převaděči atd. Na Slušovicích a Huslenkách vůbec žádné info. Tyto dva převaděče mají zpoždění oproti Tlusté a Pradědu. Synchronizace sedí s DVB-T a tak u těchto převaděčů je primár už z DVB-T a ne z analogových vysílačů. Nevím z jakého důvodu se zbytečně vynaložili další investice např. u Slušovic na to aby se primár z Tlusté a těch Huslenek změnil na DVB-T na těch pár měsíců. Slušovice měly vždy primár z Tlusté a ten je tam možný do včilška.

    Takže závěr je takový že by vyšlo nastejno kdyby tam ten takzvaný crawl vůbec nebyl, když je jenom na Tlusté a Pradědu. Stejně hromada lidí z dědin atd. co chytají ještě analog bude v pondělí vyvalená z toho že jim už nejede Nova, když neměli možnost ten takzvaný crawl vůbec někdy vidět.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).