Hlavní navigace

Názor k článku Český Telecom zdražuje a zlevňuje od Tomáš Znamenáček - --- Můj mail: V tiskové zprávě k oznámení ČT...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2006 9:34

    Tomáš Znamenáček
    --- Můj mail:

    V tiskové zprávě k oznámení ČT ze dne 5. dubna 2006 ČTÚ píše, že "Oznámené tarify dále respektují požadavek ČTÚ, aby uživatelé, kteří chtějí využívat pouze ADSL, nemuseli platit plnou měsíční cenu za připojení v případě, že nechtějí využívat hlasové služby".

    Podle téhle věty bych soudil, že si od Českého Telecomu mohu koupit ADSL, aniž bych mu zároveň musel platit hlasové služby. Podle ceníku ČT tomu tak ovšem není. Mohl byste mi to prosím nějak vysvětli?

    --- Odpověď ČTÚ:

    "U nově zavedeného tarifu Telefon Mini Expres je možno využít služby ADSL, a to od kteréhokoli operátora. Cena za používání přístupu (měsíční paušál) je u tarifu Telefon Mini Expres stanovena ve výši 299,- Kč/měsíc bez DPH, tj. s DPH 355,81 Kč/měsíc, což je méně o 40,- Kč/měsíc bez DPH resp. 47,60 Kč/měsíc s DPH, než je cena měsíčního paušálu u ostatních tarifů (399,- Kč/měsíc bez DPH, resp. 403,41 Kč/měsíc s DPH). Tarif Telefon Mini Expres, tj. cenový plán s nižší cenou za měsíční paušál je tedy určen zákazníkům, kteří si zřizují pevnou linku především za účelem využívání vysokorychlostní datové služby ADSL. Zároveň je u tohoto cenového plánu umožněno využívat hovorové služby s tím, že ke každému hovoru je připočítána jednorázová sazba 5 Kč bez DPH resp. 5,95 Kč s DPH. V případě, že účastník hovorové služby využívá, je povinen takové služby uhradit."

    --- Stručně řečeno:

    Pokud to dobře chápu, tak ČTÚ jen požaduje, aby ADSL bylo dostupné i na nejlevnějším telefonním tarifu (ať už ten stojí co chce).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).