Hlavní navigace

Názor k článku Nové e-občanky, co nejsou „e“ od x - Tochu hodne OT, ale zakladni problem je ten,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2012 18:54

    x (neregistrovaný)

    Tochu hodne OT, ale zakladni problem je ten, ze deti sve rodice jednoduse neuzivi - nejde to. Driv mel "kazdy" pole a to pole zivilo rodinu (celou). Dneska nikdo zadny pole nema. Nemluve o tom, ze jaksi driv cela rodina (i 10+ lidi) bydlela v jedine mistnosti. Taky to fungovalo tak, ze 15ka byla vdana za 50tnika, nebot mladsi nemel jak ji zivit (vsechno k tomu uspesne smeruje).

    Sporeni na duchod je nebetycna kravina. Moji prarodice sporili cely zivot (nikoli na "duchod"). Za cely produktivni zivot usporili cca 200 000Kc (v roce 89'). Z ceho ze ted maji zit? neb tenkrat se za to daly koupit i 3 domy, dneska za to bude "jedna vetsi vecere".

    A presne stejne dopadnou vsichni hlupaci, kteri uveri tomu, ze si na duchod maji sporit - rocni inflace je +-3% (tedy mnohem vic, nez bezne uroky). Proto se pouziva prubezny system, pri kterem nedochazi k inflaci. Samo problem prubezneho systemu je podil duchodcu a pracujicich, jenze sporici system to nevyresi, nebot ten v inflacnim prostredi nefunguje a fungovat nemuze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).