Hlavní navigace

Názor k článku Nové elektronické občanské průkazy: budou přínosem, nebo noční můrou? od Jean - Ano .. ekonomická otázka je jistě na pořadu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2010 10:11

    Jean (neregistrovaný)
    Ano .. ekonomická otázka je jistě na pořadu dne. Já bych se ale moc nedíval na praxi s open card. Ona ta karta skutečně nestojí tolik. Její skutečná výrobní hodnota se pohybuje od 50 do 100,- Kč. Pracoval jsem u firmy, která podobné karty vyráběla. Pokud jde o open card tak do ní tvůrci totiž započítali i náklady na vytvoření celého systému a proto ty čtyřciferné (nesmyslné) částky.

    Osobně vidím jako perspektivní i sjednocení dokladů. Např. občanka, pas i řidičák by mohli být na jedné kartě. Problém je ale mezinárodní standardizace. takový doklad by Vám zřejmě coby řidičák nebo pas za hranicemi neuznali. Nad pasy by se musel vytvořit mezinárodní standardizovaný informační systém víz a to je běh na hooodně dlouhou trať. E-ink je hezký nápad a vůbec nemusíte potřebovat nabíječku. Existuje technologie, která Vám zafixuje poslední aktualizaci textu a dále nepotřebuje napájení. Problémem je ale cena technologie, která by kartu silně prodražila (DNES) i u BW technologie. Barevná technologie (fotky) je teprve nákladná a mám pocit, že již vyžaduje permanentní napájení.

    Problémy s mezinárodními standardy jsem zmínil již výše
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).