Hlavní navigace

Názor k článku Nové elektronické občanské průkazy: budou přínosem, nebo noční můrou? od Jean - Ochrana osobních údajů nemá moc společného s elektronickým...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2010 11:12

    Jean (neregistrovaný)
    Ochrana osobních údajů nemá moc společného s elektronickým dokladem ale se systémy, ve kterých už ty údaje jsou NYNÍ ! Pokud bude za přepážkou sedět autorizovaný pracovník s přístupem do systému tj. k Vašim údajům (které tam už JSOU) pak má dvě možnosti:

    1. Klasická občanka: "Dejte mi Váš OP", "Děkuji", kuk na tvář, kuk na občanku = porovnání obličeje, OK je to on(ona), kuk na platnost OP, kuk na bydliště atp., naklepat na klávesnici jméno z občanky a další údaje .. BLIK a máme ho na obrazovce i s jeho údaji v našem systému.
    2. El. Občanka: "Dejte mi Váš OP", "Děkuji", kuk na tvář, kuk na el. občanku = porovnání obličeje, OK je to on(ona), přiložení občanky ke čtečce .. BLIK a máme ho na obrazovce i s jeho údaji v našem systému.

    Všimněte si, že se v principu moc nezměnilo. Jen úředník nemusí bušit do klávesnice (opravovat překlepy) a nemusí kontrolovat údaje na občance jako je např. platnost. To udělá systém. Víte co to ušetří času v různých frontách ?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).