Hlavní navigace

Názor k článku Nové elektronické občanské průkazy: budou přínosem, nebo noční můrou? od Jean - A tak jsme se od elektronického dokladu dostali...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2010 11:58

    Jean (neregistrovaný)
    A tak jsme se od elektronického dokladu dostali až k zániku lidstva :-))

    Tak trochu mi to připomíná Adamsova Stopaře .. takže malá variace ..

    Z Vogonského křižníku (pozemšťané pochopitelně nemohli tušit, že jde o nějaký vogonský křižník) se na povrch stadionu vysunul kovový válec s úzkým otvorem. V tom okamžiku z reproduktorů zazněl hlas: "Pozemšťané, přicházíme v míru .. zasuňte prosím do otvoru v terminálu jakýkoliv z Vašich identifikačních dokladů, a to za účelem ověření Vaší totožnosti". Petr Miller byl takový malý úředníček, který celý život dělal jen to co měl a nedělal si nikde problémy. Přes svůj malý vzrůst, subtilní zevnějšek a nijak výrazné rysy na sebe poutal pozornost zvýšenou aktivitou vždy když to bylo potřeba. Náš pan Miller tedy zvýšil svou aktivitu ihned po doznění Vogonského hlasu. Prostrkal se před jednu nejistou stařenku, obešel skupinu roztleskávaček a už stál u Vogonského terminálu. Z průhledné kapsičky vkusně našité na svém saku vyjmul identifikační průkaz a .. jak byl navyklý .. ZASUNUL.

    "Petr Miller, úředník ministerstva bezpečnostního dohledu, krevní skupina B-, identita pozemšťana porovnána a ověřena vůči centrální galaktické databází. Na základě usnesení Galaktické rady ze dne 15.12.2024 pozemského času bylo rozhodnuto o ELIMINACI planety Země z důvodu výstavby galaktického supermarketu. Vzhledem k faktu, že pozemšťané obdrželi s dostatečným předstihem datovou zprávu ve své galaktické datové schránce a vůči rozhodnutí se ve stanovené lhůtě neodvolali, dojde k výkonu rozhodnutí právě v této chvíli"

    Petr Miler stačil ještě na okamžik zapochybovat o přínosech jeho celoživotní aktivity a než se stačil dovlnit záhyb na minisukni jedné obzvláště pohledné roztleskávačky vytryskl z vogonského křižníku paprsek dematerializující energie ..
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).