Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nové elektronické občanské průkazy: budou přínosem, nebo noční můrou? od xpckar - Přesně. Navíc proč souhlasí autor článku jsem taky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2010 14:01

    xpckar (neregistrovaný)
    Přesně. Navíc proč souhlasí autor článku jsem taky vůbec nepochopil. Vždyť i takovej Seznam má větší traffic, a bez archivu po 90 dnech stačí na DS pár pidi datovejch polí.
  • 31. 8. 2010 13:19

    anonymní

    Tak jsem se, tak nějak zasekl hned ze začátku článku:

    "Skutečnost, že systém datových schránek funguje zdarma, by podle Řepky mohla vést k nadužívání schránek. Cílem ministerstva prý je, aby uživatel schránky odeslal datovou zprávu jen tehdy, pokud věc skutečně potřebuje poslat doporučeně. V opačném případě by měl využít e-mail s elektronickým podpisem."

    a pan Peterka s tím souhlasí...

    Předpokládám, že se většina lidí snaží mít elektronickou komunikaci shromážděnou na jednom jediném místě. Uživatelé kteří tedy nevyužijí různých nadstaveb pro Outlook či jiné e-mailové klienty, pro přístup k datové schránce, patrně budou mít proti vašemu názoru oprávněné výhrady. A já jsem jeden z nich.

    Také to je podle mne podstatná část důvodu a opatření "proč nepoužívat datové schránky vůbec". Schránky jsou předražené, budou ještě dražší a například malé firmě či živnostníkovi žádné vylepšení oproti současnému stavu nepřinesou. Tak proč se zatěžovat dalším komunikačním kanálem, stále více drobit komunikaci, pak stejně platit za konverzi a "celkově mít papírování navíc"...

    V okamžiku kdy je stát donutí datové schránky používat, tak je patrně začnou používat na veškerou komunikaci a náklady na jejich provoz promítnou do ceny zákazníkům.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).