Hlavní navigace

Názor k článku Nové ICQ 6: mnoho novinek, ale jen pro Windows XP/Vista od Xeelee - Nevím jak je to častý jev ale Miranda...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 4. 2007 19:15

    Xeelee (neregistrovaný)
    Nevím jak je to častý jev ale Miranda občas maže kontakty nebo ty smazané přidává. Nejspíš nějak nestandardně ukládá data na ICQ server. Možná to souvisí s možností nastavení lokálního CL. Faktem je že se to stalo i několika uživatelům QIPu kteří předtím používali Mirandu. To je důvod proč jsem ji ještě nevyzkoušel.

    Co se týká názorů že je Miranda nejlepší klient tak bych to upřesnil. Miranda je nejlepší pro lidi kteří si chtějí upravit IM klienta podle svých představ a mají čas na to zjišťovat jaký plugin s kterým funguje. Já jsem schopný víc jak půl dne stahovat a nastavovat spoustu rozšíření do FF protože jsem pak schopný rychleji a efektivněji pracovat ale od IM klienta vyžaduji aby se s ním dobře komunikovalo a pluginy jako počasí akorát odvádí pozornost a efektivitu snižují. Vše co potřebuji je v jednoduchém a intuitivním QIPu kde je vše hned po instalaci.

    Začátkem května vyjde QIP Infium s podporou pluginů (třeba o tom bude zmínka i na Lupě ale to je spíš moje zbožné přání) a doufám že se to nezvrhne jako u Mirandy v nepřebernou hromadu nekompatibilních pluginů.

    ICQ je náročné děravé přeplácané cosi které akorát zabírá spoustu místa na ploše. To že majitelé do EULA dopsali že používání alternativních klientů je nelegální mi vzhledem k tomu že ICQ konkurenci nesahá ani po kotníky a nepodporuje alternativní operační systémy přijde jako výkřik do tmy.

    [moderátor českého QIP fóra]
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).