Hlavní navigace

Názor k článku Novinky.cz mají nový kabát od crackonosh - A to já se zase Novinek musím zastat....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2005 16:38

    crackonosh (neregistrovaný)
    A to já se zase Novinek musím zastat. Podle mne je změna rozhodně k lepšímu. Po prvotním leknutí a narušení zaběhaných pořádků (navigace vlevo) hodnotím většinu změn kladně. Zprávy jsou o něco přehlednější, došlo k výbornému sladění s novou podobou diskuse a vkusně autoři pracují s bílým (ne však prázdým) prostorem.
    I když paradoxně to je jedna z věcí, která by se dala vytknout. Uživatelé s rozlišením obrazovky 800/600 si příliš pohodlně nepočtou, hlavně díky zvětšeným obrázkům a bílému místu okolo jednotlivých článků. V časopise by to byla změna rozhodně kladná, v "obrazovkovém médiu" bohužel některé návštěvníky mírně degraduje do role šamanů s posuvníky.
    Jednoznačně bych hlasoval pro zarovnání grafiky na střed průzoru prohlížeče. A i ta hlavní navigace by chtěla trochu zvýraznit, to je svatá pravda, podobnost s ostatními českými zpravodajskými portály je trochu ostudná.
    Každopádně jsem neoblomně přesvědčen o tom, že oproti v článku zmiňovaným zahraničním portálům, mají za přehlednost plus a absolutně mi neevokují něco laciného, prázdného -- naopak, elegance ve mně vzbuzuje spíše pocit profesionality a snahu o přehlednou hierarchii informací.
    A jen na okraj pro pana Staníčka -- opravdu máte zapotřebí každou nicotnou větičku namířenou proti vašim názorům, nebo dokonce proti vám, komentovat stylem -- Vy jste teda dneska fakt k popukání. Eštěéé... -- snad abyste všem dokázal, jak jste oproti nim na výši, jak lehce každého dokážete "setřít"? Hodí se to spíše k pubertální mládeži než k dospělému člověku, který kolem sebe rád vytváří auru inteligencí nasyceného vzdělaného člověka?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).