Hlavní navigace

Názor k článku Novinky v datových schránkách: 10 dnů se může protáhnout, nové možnosti vystoupení z anonymity a nová úvodní stránka od randomofamber - Na to, že jednou za rok podám 1x...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 6. 2022 0:47

    randomofamber

    Na to, že jednou za rok podám 1x daňové přiznání, 1x přehled pro ČSSZ a 1x přehled pro zdravotní pojišťovnu mě to přijde nějak složité. Navíc nevím jak budu podávat potvrzení zaměstnavatele a jiná doplňková potvrzení (od bank apod.) v papírové formě. To budu muset žádat o formu elektronickou nebo bud muset na nějaký ten POINT aby mě to převedli (tedy ne zdarma)? Už mě vůbec není jasné jakým způsobem budu data předávat. Vždyť na daně je tu EPO, ČSSZ má vlastní portál a zdravotní pojišťovna také. Aktuálně jsem vyplnil, vytiskl, podepsal a podal. Žádný problém už od roku 1998, kdy jsem založil živnost. Z mého pohledu datovými schránkami nepolíbeného laika mám obavy, že budu ztracen a to nevím jak se s tím popasuje můj 75letý otec. Taky jsem se dočetl, že dokumenty ve schránce zůstanou jenom nějaký omezený čas a pak jsou odstraněna. I kdyby nakrásně nebyla smazána, tak data mohou "zmizet" z důvodu poruchy, el.mag. sluneční bouře aj. Papír mě i přes možnost fyzického zničení a na základě letitých zkušeností (Už ani nepočítám kolikrát jsem zažil různých ztrát dat v el. podobě z různých důvodů.) přijde přeci jen bezpečnější. Ovšem převedení do papírové formy mě vyjde na XY Kč, takže pokud budu paranoidní, tak mě nově roční podání daní vyjde o [počet stránek]*XY Kč dráž.
    Z mého pohledu jsou pro mě datové schránky dělo na komára a ještě z nekvalitní oceli, co hrozí, že se každou chvíli roztrhne a zraní mě... Přitom by stačila obyčejná stará dobrá plácačka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).