Hlavní navigace

Názor k článku iBee Store otevře dnes odpoledne, stojí za ním Zapakatel.cz a Jiří Carba od -fc- - Vážená redakce, myslím, že na trhu je poměrně známo,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2013 23:43

    -fc- (neregistrovaný)

    Vážená redakce,

    myslím, že na trhu je poměrně známo, že autor článku prodával (možná ještě prodává) své konzultační služby panu Carbovi / serveru Zapakatel.cz. Na tom samozřejmě není nic špatného a autorovi samozřejmě přeji i to, že je někdo ochoten platit za jeho konzultace. Autor možná nemá s iBee cokoli společného, ale opravdu se nemůže zlobit na komentáře, které vám zde budou vyčítat, že tohle je čisté PR (to ostatně už samo o sobě vypovídá styl, jakým je tento článek psán) a že redakce nedokáže článek označit alespoň štítkem "komerční prezentace". Ač považuji zdejší diskuse za "žumpu", musím bohužel říci, že se redakce chová podobným způsobem a o oprávněnou kritiku si vyloženě žádá.

    Opravdu mě udivuje, že si šefredkator / redakce nedokáže ohlídat, že jeden ze jejich dvorních "grafomanů" může být v jasném střetu zájmů - zvláště, když se rozhodne publikovat článek, který se ani nesnaží zahladit to nehorázne a do oči bijící PR.

    Proto se chci zeptat:
    - je to jen ze strany Lupy opomenutí nebo záměrný amaterismus? Jak si vlastně redakce ověřuje, že autoři nejsou v jasném / možném střetu zájmů?
    - má Lupa odpovědného šéf-editora, který články před publikací čte a dokáže je posoudit? Opravdu nikomu tento článek nepřišel jako PR? Kdo prosím tento článek opatříl štítkem "apple store"?

    (když už jste to chtěli publikovat, možná by bylo dobré to zařadit alespoň do sekce "startupy"... ale to by to asi musel někdo před DD číst).

    V každém případě děkuji za odpovědi na výše uvedené dotazy.
    DC

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).