Hlavní navigace

Názor k článku Nutella vyrazila do boje proti fanouškům od Ondřej Bouda - Pokud jde o bezpečná éčka, tak jsou většinou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 5. 2013 11:38

    Ondřej Bouda (neregistrovaný)

    Pokud jde o bezpečná éčka, tak jsou většinou i v zájmu spotřebitele (delší trvanlivost, nižní cena). Např. kyselina askorbová jako konzervant mi přijde naprosto v pohodě (vitamín C neškodí).

    U věcí typu pěnidel nebo barviv to pak bude záležet na preferencích spotřebitele - někomu na vzhledu záleží, jinému je to jedno.

    Problém vidím skutečně spíš v tom, že spotřebitel nemá možnost se informovaně rozhodnout. Že by na obalu kromě vyjmenování éček měla být uvedena i jejich funkce (např. "nahrazuje žloutek" u emulgátoru v majonéze). A hlavně: že by mělo být povoleno používat jen látky, které jsou otestované a není u nich žádná pochybnost o negativních účincích.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).