Hlavní navigace

Názor k článku Nůžky mezi zájmy výrobců televizorů a diváky se stále více rozevírají od Pamětník - No nevím, zda je to "šťastná" cesta, snažit...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 4. 2010 13:45

    Pamětník
    No nevím, zda je to "šťastná" cesta, snažit se koupit starší LCD nebo plazmu, když u nich prý byla, podle Vás pane Friči, použita lepší technologie. Nebo se stále koukat na orámovaný obraz na CRT s obrazovkou 4:3.

    Je sice pěkné, že s opravdu kvalitním signálem může přinést divákovi lepší požitek TV za 100 tisíc, ale ona většina jejich majitelů je stejně převážně závislá na stávající kvalitě toho, co se přes satelit, pozemně i kabelově distribuuje. Kdy převáží procento programů vyrobených v nativním HD, ve formátu 16:9, nebo snad 3D tu současnou "bídu", plněnou starými seriály, čb filmy pro pamětníky, telenovelami a sitkomy? A ani DVB-S a DVB-C nejsou zárukou toho, že bude vše ideální, jen ten výběr je tam větší.

    Jak dlouho Vaše Kuro vydrží a bude samo schopno reagovat na brzké změny technologií, kterými "straší" výrobci i vizionáři.

    Bohužel i dnes se kupují většinou jen HDReady a nestoherzové TV. Dovolím si tvrdit, že standardní divák považuje jakýkoliv přístavek k TV a další DO za nežádoucí přívažek. Proto spíše výrobci TV uspějí s integrování více typů tunerů, s vestavěnými přehrávači, či dokonce s možností režimu PVR na flešce, nebo dokonce na integrovaném HDD.

    Kvalita černé, kolorovanost zpravodajství, to jsou jedny z posledních důvodů při rozhodování kupujících. Cena a jen ty vlastnosti, co skutečně využijí, to je v popředí zájmu současných kupujících.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).