Hlavní navigace

Názor k článku O biomrkvi a omluvě aneb Proč bránit moderátora Petra Suchoně od Pamětník - ad 2) : Chování Vaší matky-důchodkyně se můžete...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2020 7:15

    Pamětník

    ad 2) : Chování Vaší matky-důchodkyně se můžete pokusit ovlivnit Vy sám, za to nikdo jiný nenese odpovědnost, když neporušila vládní opatření, která v té době platila. Netuším, ve které části Prahy bydlí, ale super/hypermarkety v mém okolí v sobotu určitě nezejí prázdnotou, naopak, fronty před pokladnami jsou delší, než ve všední den dopoledne. Nyní, při zákazu nedělního prodeje, je to ještě horší. My senioři možná máme smůlu v tom, že jen sami víme, která zelenina je ta pro nás akceptovatelná a její nákup na internetu, bez přímého výběru, je tudíž nepřijatelný. Také velký nákup na delší dobu nezaručí čerstvost zeleniny a vláda to považovala za důležité, když farmářským trhům udělila výjimku.

    To všechno je ale jen důsledek vládních opatření a jejich chaotických změn a výjimek. Nyní, když nefunguje trasování, je možné "chytit" Covid-19 v blízkém i vzdáleném obchodě. Pokud byste chtěl svojí matku ochránit před nutností dopravy MHD na nákupy, jistě byste jí dokázal odvézt autem na vhodné místo s minimálním rizikem nákazy, třeba i někam na venkovský trh, aby to nebylo na "nebezpečné" náplavce, nebo jí nákupy obstarat sám. ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).