Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku O biomrkvi a omluvě aneb Proč bránit moderátora Petra Suchoně od anonym - Koukám, že zde někteří diskutující mají trochu zmatek...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2020 9:42

    bez přezdívky

    Koukám, že zde někteří diskutující mají trochu zmatek v termínech. Pokud redaktor TV novin čte zprávy, je to zpravodajství. Tam subjektivní názor nepatří, redaktor pouze čte redakčně připravený text. Pokud ovšem režie zařadí do bloku televizních zpráv rozhovor, pak se z hlediska redakce jedná o publicistický styl. V tom případě by měl redaktor postupovat věcně, pokládat jasné otázky a požadovat na ně jasné odpovědi. Pan redaktor položil věcnou otázku, ve které jen zopakoval veřejně publikovaný názor osoby, se kterou vedl rozhovor a klidně a věcně se dožadoval jednoduché odpovědi, zda osoba na tomto názoru trvá. Místo toho se od toho pána dočkal hysterického výstupu, tendenčních blábolů a nadávek do "demagogů".

  • 2. 11. 2020 10:38

    Ager

    Postup, který popisujete je neuvěřitelně nebezpečný, mávnutím kouzelného proutku se ze zprávaře stává publicista ve zpravodajském pořadu a je oponentem vlastního hosta. Prosazování jediného správného názoru ze strany novinářů se dělo za komunistů, v demokratické společnosti je stírání mezi novinářskými styly nepřípustné naprosto stejně jakoby moderátor popíjel při rozhovoru CocaColu před plakátem výrobce tohoto nápoje, aniž by byl pořad označen jako reklama.

    2. 11. 2020, 10:39 editováno autorem komentáře

  • 2. 11. 2020 21:47

    Net

    Oponování hostovi přináší pluralitu názorů, nebezpečí je opačné, brát si jen hosty se kterými ve všem všichni souhlasí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).