Hlavní navigace

Názory k článku O dodavateli pro projekt "Internet pro Pražany" je rozhodnuto

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 12. 2006 1:52

    teplomet (neregistrovaný)
    Kdy budou rozdavat "zdarma" vrtulniky ? Aby se ulevilo dopravni infrastrukture prece ! Ten stat je opravdu hovado z nejvetsich. Dokud byl problem s internetem i pro ty, co ho nutne potrebovali, tak nehnuli prstem, ba naopak protezovanim telecomu drali z lidi posledni korunu.
    A ted, kdyz uz pripojeni je dostupne zasluhou spousty drobnych firmicek a pripojit se je snadne, tak najednou zase*ou eter signalem jen aby se napakovali na uplatcich, dementi. Hnus.
  • 18. 12. 2006 23:44

    Šťourálek (neregistrovaný)
    Dobrý večer,
    v první řadě se člověk zamyslí nad tím k čemu to pomůže mne intrnet přežít když nepřijede sanitka jen proto že, je starší více než 6-9 let i s takovýma ZZS hl.m.Prahy jezdí, pomůže to mé matce která je již starší a bude třeba i časem potřebovat lůžka následné péče nebo sociální péče, pomůže to rozbytým silnicím kterých jsou v Praze kilometry pomůže to nějak životnímu prostředí a takovýchto otázek si můžeme položit desítkya povětšinou nám vyjde nepomůže.
    Další otázkou je jaký smysl má aby státní organizace konkurovala soukromým. proč třeba město neodkoupí tesco a neprovozuje ho z nákupníma cenama zboží. Internet je rychlá možnost jak se dobře za málo peněz zviditelnit. Popravdě jsou zde dvě roviny pohledu státem dotovaný provoz který poškozuje soukromé podnikatele v tomto oboru tím že, jim za státní peníze vybrané z daní všech lidí konkuruje. Za druhé absolutně nevyrovnané konkurenční prostředí i když provozovatel sítě si za kvalitnější připojení nechá zaplatit byl zvýhodněn tím že, sít byla postavena z podpory města. Pro srovnání zítra půjdu na magistrát převezmu Záchranou službu, hasiče a městskou policii nechám si tyto služby dotovat a budu si nechávat peníze z pokut, zdravotního pojištění.
    Za 342 milionů kč koupíte například 68 sanitních vozidel v plné výbavě. Za tuto částku koupíte cca 85 nízkopodlažních autobusů v krátké verzi. Nebo 34000 měsíčních důchodů ve výši 10000,- . Zajímavé je že nabídka jiné společnosti o 130 milionů níže nebyla vybrána za to ta dražší ano.
    Hezky řečeno někdo na magistrátu se zviditelnil a pár dalších dobře namastilo kapsu.
  • 18. 12. 2006 23:57

    Šťourálek (neregistrovaný)
    Napadá mne ještě jedna možnost. Proč například Magistrát nezaložil lokální mobilní síť zdarma???????????????????
  • 19. 12. 2006 2:22

    Šťourálek (neregistrovaný)
    A pak bych rád věděl v jakém pásmu to bude provozované?????? pokud máte na mysli WiFi tak tu páni radní slibují nesmysl leda že, by se rozhodli projekt prosadit i za cenu porušování legislativy provozu v pásmu WiFi ta totiž praví kdo dřív přijde ten dřív mele. Jel jsem se nyní projet a NB mne v pásmu WiFi tj 2,4 a 5 GHz oscanoval v uvedených lokalitách vytížení pásma od 90 do 150% v pásmu 2,4 tj na některých kanálech se v jednom místě pokrytí i překrývají takže není kam dát AP a u pásma 5 GHz to bylo o něco málo lepší Využití kanálů v povoleném venkovním pásmu bylo na 70 - 120 % u indoorových to bylo tak na 50% využité. Takže pokud chtějí radní tento mega projekt rozjet tak leda na proti rušení vyhrazených - placených kmitočtech. Pokud budou vysílat zde na kmitočtech které jsou již obsazené tak bude záležet asi na lidech co to provozují obávám se však toho že, se tím vystaví pravidelným stížnostem na českém telekomunikačním úřadu pro porušování pravidel na sdílených kmitočtech a ty by měli platit jak pro jednotlivce tak i pro magistrát.Takže shrnuli to magistrát se bud rozhodl porušovat zákon o elektronických komunikacích a nebo to bude na chráněných kmitočtech. Jinak tento podnik skýtá i jedno úskalí stačí aby přišel kdokoliv s defaultně nastavenou wifi a magistrítní inet je v pr pokud bude vhodně vedle jejich AP provinilec kterej si přece jen koupil obyčejný rádio pro spojení svýho notase s kompem tchýně naproti v ulici.
  • 19. 12. 2006 2:25

    CrayXMP (neregistrovaný)
    ps pokud to bude chodit jako Inet na Praze 5 tak to se máte na co těšit stažení přílohy z e-mailu práce na 5 minut to je přece ok ale, zadarmo no nekupte to když to každej měsíc platíte v daních.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).