Hlavní navigace

O koupi satelitní služby Digi TV jednal s Rumuny i Skylink, potvrdil Jaromír Glisník

29. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„To bylo velké překvapení. Dlouho jsem tomu nevěřil. Myslel jsem si, že je to nějaké nedorozumění,“ řekl o koupi původně rumunské satelitní služby zástupce Skylinku Jaromír Glisník.

Jedním z oslovených subjektů, kterému bylo v minulosti nabídnuto převzetí satelitní služby Digi TV v České republice, byl i operátor Skylink, respektive jeho provozovatel, lucemburská společnost M7 Group. Serveru Borovan.cz to v rozhovoru potvrdil člen představenstva firmy Jaromír Glisník. Před časem jsme jednali o akvizici české dcery Digi TV, nakonec jsme se nedohodli na ceně, konstatoval Glisník. Skylink je největším satelitním operátorem v České republice a na Slovensku – aktuálně má okolo dvou milionů aktivních zákaznických karet, z nichž většina obsahuje základní balíčky Digital a Digital HD.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Potvrzeno! Satelitního operátora Digi TV chce koupit skupina Lama Energy

Satelitní služba Digi TV vstoupila do České republiky pod původně rumunským vlastníkem už v roce 2006. Divákům přijímajícím televizní signál z družice a zajímající se o tuto oblast digitální distribuce se operátor zapsal do pamětí především svou lowcostovou nabídkou. Službu bylo od samotného počátku možné pořídit za pouhých 260 Kč/měsíc. Dlouhodobě ji ale také provázela špatná pověst týkající se zákaznické podpory a obrazové kvality řady stanic. Informace o prodeji operátora skupině Lama Energy se objevily již v červenci loňského roku, oficiálně byly potvrzeny letos v březnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).