Hlavní navigace

Názory k článku (O)milníky české televizní digitalizace: DVB-T2 – nová technologie, nové omyly?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2015 10:44

    ivovi . (neregistrovaný)

    Spravne je moznost 1). Jsou vysilany dva (pripadne nekolik) TS toku soucasne. Kazdy muze mit nataveny jiny kompromis mezi datovym tokem a odolnosti zabezpeceni/mo­dulace.

  • 13. 10. 2014 10:37

    K-A-R-L-O-S

    Bude rozhodující zda li multilex na dané frekvenci naladíme či nikoliv nebo jen částečně,mohu změřit K 60 a K 25 v Kravařích(a nejen tady) ale co to změní?!!změní to situaci na vysílací straně?protože na té přijímací velký zázrak neuděláte!
    A tady sice je to u našich mně zajímá zda li ČRa pojedou v SFN maximum kanálů na ůkor pokrytí jako je jasně viditelné na kótách Ještěd a Černá Hora kde v přímích místech viditelnosti obou vysílačů nenaladíte MUX3 ani omylem díky IO 1/8!!!protože jste v zásahu obou vysílačů,a nepomůže zastínění budovy a podobně holt Ještěd 20KW je dost silná rušička,ale kdyby se změnily parametry podle vzoru MUX1-2 tak i nově i 3 tak by nebyl problém naladit MUX3 z Ještědu tak z ČernéHory ale některé programy by musely jít pryč...prostě max5 prozramů a konec...to Radiokomunikace nedopustí přijít o klienty tak se nedivme že je to neřešitelný stav a jestli náhodou se tento neřešitelný stav nepřenese do DVB-T2!!!protože bude snaha nacpat max do jednoho muxu stanic a tím klidně naruší OI jen kvůli zisku.o nic víc to tu neběží.
    Takže o to tu běží jestli stav popisovaný nepřenesou radiokomunikace i pařízek do nové DVB-T2,a zase budem tam kde jsme nyní v DVB-T na severu Česka.vzdálené vysílače při použití OI 1/8 se ruší.a je jedno kdo to provozuje.při OI 1/4 není problém pokud všichni dodrží parametry podobné MUX1-2 v DVB-T i v MUX3 tak by nebyl problém příjmu!!!a to radiokomunikace tak i pařízek.toť vše.funkční SFN.
    Pokud se použije funkční GI tedy OI tak nebude problém s velkými celky SFN tedy více vysílači SFN ať radiokomunikace nebo pařízek.
    záleží zda-li se použije správný nekonfliktní parametry vysílací přesně OI.pokud ano tak nebude problém.tečka.

  • 13. 10. 2014 8:22

    Kaz

    Mohl byste prosím trochu více rozepsat PLP? Jak si to mám představit?

    Napadají mě dvě možnost (zjednodušeně)i:
    1) v rámci jednoho MUXu se vysílají paralelně HD i SD s různými parametry, tzn. je to tam skutečně 2x
    2) v rámci MUXu je pouze "nejlepší" (tzn. HD), ale jsou tam jen paralelně nějaké "dodatečné informace" (např. nějaký dodatečný opravný kód), díky kterým se při horších podmínkách dá z toho HD zrekonstruovat alespoň SD.

    Omlouvám se za laický popis :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).