Hlavní navigace

Názor k článku O multiplex 4 bychom měli zájem, říká nový šéf Českých Radiokomunikací od anonym - v článku mne ještě zaujaly 2 věci. Za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2011 7:07

    bez přezdívky
    v článku mne ještě zaujaly 2 věci. Za prvé je dobře, že ČRa jsou tak pružné, že nabidly v mux3 mimo regionální možnosti i časové sdílení. Je ovšem s podivem, že ho nabídly pouze celoplošně. Proč nejsou schopny nabídnout kombinaci, tedy časové sdílení, regionální. Pak by to teprve dotalo smysl. Takto je to poněkud o ničem. Ovšem časové sdílení regionální, to už byopravdu dokázalo přilákat malé regionální stanice.

    Za druhé ČT. Pokud bude spuštěn kanál 3 tzv. dětský / doufejme, že nebude / znamená to odchod ČRo z Mux 1, to je naprosto v pořádku, nemá tam, co dělat. Ale dočítám se, že to znamená i snížení datového toku ČT2. Takže z kanálu, který byl sportovně-kulturní měli udělat KULTUR kanál, protože sport byl soustředěn na ČT 4 Sport. Místo toho z něj připitoměle udělali DOKU kanál. Takže tam dávají dokumenty ze stanic Discovery a National Geographic apod., které to dokumenty lze sledovat na českých verzích zmíněných stanic, které jsou dostupné snad v každé satelitní a kabelové službě. A teď ještě aby tomu nasadili korunu, tedy zatloukli do rakve poslední hřebíček, tak těmto všelijakým přírodopisným dokumentům, kde je naopak třeba, co nejvyšší datový tok aby z toho divák něco měl. Tento tok naopak sníží. A ještě dvojku na přání Nováků, zaserou reklamou. Takže tam budou nějaké dokumentární mazaniny a mezi tím reklama. To je dovřšení naprostého zničení kanálu ČT2.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).