Hlavní navigace

Názor k článku O multiplex 4 bychom měli zájem, říká nový šéf Českých Radiokomunikací od anonym - V každém případě Telefonica O2 říkala, že do...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2011 11:06

    bez přezdívky
    V každém případě Telefonica O2 říkala, že do ukončení tzv. ,,digitálního pozemního přechodu" dokryje mux 4 a v tomto Mux 4 pojede v MPEG4 v DVB-T. TAK SE NIKDY NESTALO. Prováděla jakýsi neustálý TEST pro části 3 velkým měst, protože ani ta nedokryla nikdy celá.

    Nyní ČRa hovoří o tom, že v DVB-T2 jsou schopni pokrýt a pokryjí 70% a to do zahájení Olympiady. Já jim to celkem věřím a ať to klidně udělají.

    Je pravděpodobné, že televizní stanice to nebudou chtít platit a tak tam budou třeba jen 2 HD kanály ČT. Nebo tam bude Nova HD jenom v Praze.

    Ale stále je to lepší perspektiva, nežli s O2, která už není žádná.
    No a přijímače si lidé postupně stejně dokoupí, sice to bude třeba pár let trvat, ale dokoupí. Stále nevíme nikdo, kolik už vyměnilo a kolik ještě nevyměnilo ? Já ještě neměnil. Čekám na dostupnost Poláků v DVB-T MPEG4. K té dojde v polovině příštího roku.
    Pokud bude v té době na trhu již DVB-T2 zakoupím pochopitelně DVB-T2.

    Nejsem přesvědčen o tom, že všichnu už vyměnili. Domnívám se, že vyměnit mohla tak polovina. Pokud by bylo 70% pokrytí. Je tu možnost, že začne pomalu měnit ta druhá půlka a už za DVB-T2. Možná...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).