Hlavní navigace

Názor k článku O prvním počítači a budoucnosti XML od PaJaSoft - Ad Zdravotnictvi - opacim Vam - dotaci se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 9. 2004 8:48

    PaJaSoft (neregistrovaný)
    Ad Zdravotnictvi - opacim Vam - dotaci se Vam zachtelo?:-) - nemame mit nahodu sobestacny system?

    Ad Cerpadlo - pokud takova existuji, tak jsou samozrejme na nic... ja mel na mysli tepelne cerpadla, ktera vyrabi energii na principu "rozdilnych teplot" - proto jsem mluvil o tom, ze jedno reseni nepokryje u nas celorocni pocasi. Ta energie, ktera se tomu musi dodat je fakt smesne zanedbatelna oproti tomu, kolik energie to vyrobi (a castecna akumulace rovnez neni k zahozeni). Pokud mate na mysli jine zarizeni, mluvime kazdy o necem jinem. Jiz davno se prislo na to, ze rozdilem teplot lze energii odvadet stejne jako ji vyrabet - podobne jako mrazak/chladnicka a jeho inverze v podobe klimatizace.

    Ad cena ropy - nevim kde jste dosel na to, ze se tezi maximum soucasnych moznosti - naopak OPEC je legalizovany kartel a ceny urcuje dle toho, kolik potrebuje penez a s realnym trhem to ma pramalo spolecneho (jinak by neco jako quoty neexistovaly). Ropy je "zatim" dost a prave v poslednich mesicich ci letech byly zaznamenany obrovske geologicke uspechy pri hledani dalsich - ano investici to chce, ale s OPECem to nema tolik spolecneho a s cenou jeste min... - podievjte se na bohatstvi sejku, sultanu apod....

    Posledni poznamka k energii - vodikova fuze jiz neni jen ve stadiu myslenek snilku, byt realna vyuzitelnost se aktualne odhaduje "za 20 let"... mozna to bude vice, ale zrejme bude, byt se to mnoha kartelovym kastam libit nebude... - ja neobhajuji jadernou energii, pro mne je putna, z ceho ta energie bude, pokud bude prirodne cista... (a i radioaktivita je prirodni - samozrejme v urcite sile)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).