Hlavní navigace

Názor k článku O2 plošně převádí klienty z Wi-Fi na xDSL. Leckde se zdraží od Trident - Ono zalezi jak se to zaridi. Nic neni...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 12. 2014 12:55

    Trident (neregistrovaný)

    Ono zalezi jak se to zaridi. Nic neni zadarmo. To co navrhujete je freeneti sit s anarchistickym stylem rizeni.

    Nasi obci jsem navrhoval nasledujici model ktery funguje na principu provozu jinych inzenyrskych siti a take sdilenych SEK.

    1. Udelaji se cenove kalkulace kolik by stal zakaznik a pronajmy kapacit,napojeni. Zvazi se ruzne cenove modely, provede se pruzkum zajmu poskytovatelu a obyvatel.

    2. Zvazit moznost dlouhodobeho zablokovani prodeje cele site primo poskytovateli sluzeb - proti velkym lobystickym skupinam. Je zde obava ze tato sit by byla pak odpojena nebo by mohla byt zneuzita pro oligopolni/mo­nopolni praktiky

    3. Obec bude vlastnit rozvody a udrzovat je bude na zaklade vyberoveho rizeni externi firmy/firma - nutno upresnit useky zodpovednosti. Obec na tomto modelu jiz nektere inzenyrske site provozuje.

    4. Budou zrizeny pripojovaci bod/body pro poskytovatele sluzeb(nemusi se jednat pouze o ISP), kteri chteji vyuzit sluzeb site obce. Predpoklada se uziti obecnich pozemku s vecnym premenem - ulozeni dalkoveho kabelu / trasa RR spoje

    5. Zvazeni moznosti vyuziti pripojovacich bodu pro tranzit provozu ISP pripadne vzajemne propojeni. Muze nalakat nektere mensi ISP

    6. Financovani by slo z castecne penez EU a subjektu ktere rocne daruji obci nekolik milionu korun a obec nevi co s nimi;)

    7. Protoze je vyjma par vyjimek vlastnikem starych sloupu energetiky a verejneho osvetleni, tak by se primarne vyuzily tyto cesty. Dalsi mozna cesta je zalozeni chranicky pri vykopovych pracech na infrastrukture obce.

    8. Pristupova sit do domu muze byt resena za dozoru svepomoci(hrube vykopove prace). Pripadne jeji zrizeni uhradi majitel v plne vysi jednorazove nebo rozpustenim pripocitanim a rozlocenim do splatek za sluzby. Obec muze zhodnotit pravidla pro prispevek na zrizeni(obyvatel obce,postizeny obcan atd.).

    9. Prechodne obdobi pred zrizenim optickeho napojeni by bylo reseno bezdratovymi pristupovymi body at uz primo na bodech napojeni nebo na objektech obce. Je zde jiz castecne stara infrastruktura po zrusene freenet siti.

    Zhruba takovy nastin. Jinak to ma 3 strany A4. Je to jen z poznamkoveho bloku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).