Hlavní navigace

Názor k článku O2 TV bude svůj set-top box prodávat i v běžné síti. Přidává také 11 HD stanic od Jiří Macich ml. - Na zahájení prodeje mi ta cena nepřijde nijak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 1. 2016 8:17

    Jiří Macich ml.

    Na zahájení prodeje mi ta cena nepřijde nijak mimo zvyklosti. Koncová zařízení dodávaná (přímo či nepřímo) od poskytovatele služby bývají téměř vždy dražší. Zvlášť, když nejsou zaměnitelná za ekvivalentní výrobky z maloobchodu.

    Přesto myslím, že časem půjde cena dolů (tím spíš, jestli nebude panovat velké nadšení z nárůstu abonentů). Voyo Player, který tu někdo použil ke srovnání, taky začínal na jiné ceně, než za kterou se teď (do)prodává.

    Čína + Android + hry+ 4K pod 40 USD? :-) Jo, teoreticky ano. Prakticky? Možná nějakým zázrakem. Aby trochu vznětlivější člověk MMC s Androidem do týdne vzteky nerozdupal, musí se cenově přitlačit. Zvlášť, jestli na tom chce přehrávat 4K video a hrát hry. To už si žádá místo nějakého low-cost HDMI donglu dražší a vyladěnější krabičku. Třeba od Minixu ...

    U her je ještě problém ovládání, protože většina titulů pro Android šlape stoprocentně jenom s dotykovým ovládání. Sice se dají mapovat virtuální ovládací prvky z (ne)dotykového displeji na fyzický gamepad, ovšem dosud jsem nenašel SW + HW řešení, které by nemělo nějaký háček. Přinejmenším jsou tam menší, ale přesto nepříjemné prodlevy a nepřesnosti v ovládání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).