Hlavní navigace

Názor k článku Aplikace O2TV podporuje TV vysílání jen v 3G sítí O2, protože prý operátor nemá potřebné licence od lahvon - To už se obávám, že se dostáváme do...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2012 20:04

    lahvon

    To už se obávám, že se dostáváme do příliš akademické diskuse. :-)

    Ale zrovna to O2TV dopravované k uživateli skrz xDSL/FTTx přípojku nemá s Internetem společného nic víc, než poslední míli (od DSLAMu) k modemu jde skrz stejné metalické / optické vedení, jako ten Internet.

    Ano, obojí je to IP provoz, po Ethernetu, ..

    .. ale protože jde streaming televize po celou dobu po infrastruktuře operátora a do veřejného Internetu se ani na chvíli nepodívá, tak to s Internetem moc společného nemá. :-)

    Ale chápu jak jste to myslel. Tak dost slovíčkaření.
    U toho ADSL/VDSL a nebo FTTx problém vnímám v tom, že do WiFi posílá čistý Internet. Zatímco televize leze z modemu z vyhrazeného LAN portu a je to v samostatné VLANě.
    Pro tablet a nebo telefon připojený WiFinou k Internetu by tak musel běžet paralelně stream i skrz Internet. A otázkou je, kde by byl udělaný ten prostup z platformy pro šíření signálu do VLAny s Internetem.
    Ideální by to bylo přímo v modemu uživatele. Ale zas je otázka, jak velká bezpečnostní hrozba by to byla, aby uživatel třeba i nechtěně neohrožoval stabilitu služby.

    U 3G .. a teď spekuluji .. jde streaming televize pravděpodobně také oddělen od Internetu. Pravděpodobně se aplikace hlásí na jiný AP. Aby byl oddělen provoz a nepočítal se do přenesených dat.
    Ale to můžete brát jako námět na technologický článek, zjistit u operátora, jak to technologicky funguje, jak to má vyřešené. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).