Hlavní navigace

Názor k článku Obsahové servery ve finanční krizi. Jak dál? od Ladislav Zajicek - Ono je to i trochu jinak. Jedna serverova...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2001 11:00

    Ladislav Zajicek (neregistrovaný)
    Ono je to i trochu jinak. Jedna serverova farma (bohuzel, na jmeno si nevzpomenu) mela money od investoru a podle toho svuj rozpocet. Dostavil se neocekavany uspech, ktery farma necekala. Napor navstevniku rostl a narazil na technicke kapacity farmy. Bylo nutno ji doplnit (a (za)platit za to). Nestacilo to ani pak. Kdyby se kapacity dal zvysovaly, cervena cisla by rostla. Takze i uspech na Inetu muze postavit provozovatele pred moznost prodelku. Aneb - nejsou jine zdroje na provoz.

    Zname ryzi webziny (bez zavedeneho papiroveho pozadi) jsou ctene. Ale inzerce nepokryje jejich naklady. Takova je soucasna situace. A nezmeni se, dokud se nenajde ona mantra. Az prijdou technologie, ktere jednak nabidnou obsah webzinu v jine podobe a opodstatni zavedeni nejakych (mikro)plateb, stane se to obecne prijimanym uzusem. Podminkou je originalita a kvalita. Ani ta dnes realizovatelna nestaci (jako ze nezridka chybi, protoze leckde jde hlavne o pocet kliku). A uz skoro vubec nikdo se nemuze zabyvat casove i financne narocnou pruvodni grafikou, doplnujici texty pro lepsi srozumitelnost tematu. Coz u dobrych papirovych periodik nechybi.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).