Hlavní navigace

Názor k článku Ochrana soukromí v eRoušce podrobně. Jaká data sbírá a jak čelí rizikům? od MichaelSt - Že to má minimální datový provoz a zabere...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 5. 2020 13:19

    MichaelSt

    Že to má minimální datový provoz a zabere prostor v paměti je mi relativně ukradené. Víc mi vadí, že to žere energii a můj tříletý Šamšung vydrží s puštěným WiFi, GPS, BT a daty asi tak půlden.
    Pokud to nebudou mít zapnuté všichni (a hlavně ti nakažení), nemá aplikace význam.
    Navíc tyhle údaje, které aplikace sbírá, by měl být schopný (s jistou mírou nepřesnosti) poskytnout operátor.
    Jestliže data není operátor ochoten poskytnout ani krizovému štábu ani v době státní krize, je někde nějaká číhošť. Operátor je poskytne, až dyž rozhodne soud. A soud asi rozhodnout takhle plošně nechce.
    Navíc - něco sbírají mapy.cz, něco eRouska, něco může poskytnost operátor. Zdroje se tříští a já nemám žádnou jistotu, že se sejdou a vypadne z toho něco smysluplného.
    Takže jsem eRousku odinstaloval, vypnul všechny vysílače a hned se cítím bezpečněji. Fyzická rouška mi zase tolik nevadí, podle křečků by měla ochránit o 60% víc než bezrouška, a já nevěřím, že tenhle elektronický Velký bratr pokryje za základě dobrovolnosti 60% populace. Pokud mi to ale přikážou, bránit se nebudu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).