Hlavní navigace

Óčko přejde s novou grafikou kompletně na širokoúhlý formát

27. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

První pořady ve formátu 16:9 začala televize vysílat teprve loni v prosinci, v desátém roce svého života. S novou grafikou, kterou nasadí od října, chce tento krok dokončit.

Dobrá zpráva přichází pro diváky hudební televize Óčko, kteří ji kritizovali pro používání zastaralého formátu 4:3 i u nových materiálů, jež už byly natočeny širokoúhle. Spolu s novým grafickým vizuálem, který začne stanice používat od října, dojde také k implementaci formátu 16:9 u všech pořadů, které byly pořízeny v poslední době, případně jsou natočené širokoúhle. Serveru DigiZone.cz to potvrdil technický ředitel Óčka Lukáš Hnilička.

BRAND24

K TÉMATU: Óčko oslaví desáté narozeniny. Mění grafiku a v příštím roce chce oslovit 2 % diváků

Televize používala doposud v podstatě tři obrazové formáty – klasický 4:3, 4:3 Letterbox a Widescreen 16:9. Prostředního formátu se chce televize zbavit, protože se v něm vysílalo v podstatě nedobrovolně. V tuto chvíli se tedy řeší, co s ním. Technikům stanice zbývá dořešit jediné – jak se postavit například k pořadu Mixxxer, který je složený z písničkových přání a kombinuje jak materiály nové, tak i ty z archivu. Otázkou je v tomto směru především práce s grafikou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).