Hlavní navigace

Názor k článku Od “hurá podnikání” k sofistikovanému oboru od Scorpi - "sofistika - záměrný způsob vyvozování klamných myšlenkových závěrů,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 11. 2001 18:45

    Scorpi (neregistrovaný)
    "sofistika - záměrný způsob vyvozování klamných myšlenkových závěrů, známý zejména u některých filosofů (např. vytrhávání událostí ze souvislosti, uplatňování zákonitosti jedné skupiny jevů při výkladech jevů jiné skupiny apod.)"

    Slovník cizích slov - SPN 1981

    Myslíš, Zbyňku, že je nutné používat takových nicneříkajících mediálně-marketingových zaklínadel? Nebylo by vhodnější mluvit o konkrétních věcech a problémech, např. reliabilita a validita, nebo o otázkách specifické metodologie (ještě před tím, než budem probírat tu několikrát zmiňovanou "metodiku"...) inet výzkumů?
    Jako sociolog bys k tomu měl mít positivní vztah, jinak může význam slova "sofistikovaný" velmi rychle nabýt v souvislosti s inet výzkumy svého pravého významu... Konkrétně třeba tvoje tvrzení o tom, že internet je standartní masové médium je dle mého mínění takové typické sofisma (viz "...uplatňování zákonitosti jedné skupiny jevů při výkladech jevů jiné skupiny ...").
    Mohl bys uvést, z jakých podkladů (a hlavně z jakého úhlu pohledu) vychází toto tvrzení?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).