Hlavní navigace

Názor k článku Odbory v Centrum Holdings od A jeste dalsi odborar - Tak kdyby na mzdu nikdo nesahal, tak by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2008 23:20

    A jeste dalsi odborar (neregistrovaný)
    Tak kdyby na mzdu nikdo nesahal, tak by nebyl povyk. Je rozdil mit procenta z prodeje definovana ve smlouve a rozdil mit procenta zavisla jen a pouze na rozhodnuti vedeni firmy.

    Vzhledem k tomu z jake firmy prislo vedeni CH a jaky je prumerny plat v te firme muze mit clove docela slusny odhad ...

    Rozumne se muze chovat, pokud snizuje naklady jako ferova firma. Tedy moznost "A" - podepsi nove podminky. MOznost "B" - nepodepises, tady mas zakonne odstupne plus 1 mesic navic a odejdes hned, moznost "C" - tady mas vypoved pro nadbytecnost, jsi tu dva mesice a k tomu zakonne odstupne. To je ferove jednani. Pokud firma da moznosti B a C jako je popsano v clanku (tedy ani koruna), musi pocitat s odporem. A to se deje. A chapu, ze se ji odpor nelibi, protoze podle jejich predstav by si meli obchodnici sbalit svych pet svestek a bez koruny jit.

    A ze to zavinili obycejni obchodnici? Existuje nazev Costs of Sales - tedy je jasne, ze pokud obcodnik placnu ma 5, 10, 15, 20, 25 ci kolik % penez, ktere prinese, firme se asi vyplati. Aspon doposud. A s pihlednutim k produktu, ktery prodavaji.

    A chyby obycejnych obchodniku? Podle ceskych tradic? Ti nejspis nekupovali Atlas.cz, Cars.cz, Net.hr za penize, ktere to stalo. Ti nenabirali do firmy dalsi a dalsi konzultanty, tedy nezvysovali fixni naklady, tak proc by to meli odnest jen a pouze obchodnici? ...

    Zajimave, ze SEZNAM tuhle situaci neresi a pokud se nepletu operuje na tom samem trhu v te same zemi s podobnymi produkty. Tak kde je zakopany pes?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).