Hlavní navigace

Názor k článku Odeberete Berkově TV7 licenci pro DVB-T? ptá se vysílací rady Prima od Milda - Kdyby chtěl někdo skutečně vysílat a spustit nové...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2011 16:23

    Milda
    Kdyby chtěl někdo skutečně vysílat a spustit nové kanály nikdo mu bránit nebude. Licence pro satelitní a kabelové vysílání je formalita a v muxu 3 může být bez problémů jako převzaté vysílání.
    1) Investice 100 miliónů Kč do vysílání Barrandova postačí na pořad typu ČS Superstár, nebo na natočení pár desítek dílů nejakého nákladnějšího vlastního seriálu, případně na nákup akvizic. V televizním vysílání to není zase až taková suma. Kdyby na tom Barrandov byl finančně špatně, dávno by tu byly náznaky v podobě nesplacených závazků dalším subjektům. Už jsem tu psal včera že Třineckým železárnám se po krizi opět daří a tak pro majitele není problém přisypat penízky aby byla vyšší sledovanost a tím i příjem z inzerce. Můžete to brát jako dobrou investici která se zhodnotí víc než někde na účtu v bance.
    2) Nova má finančí potíže jenom kvůli tomu že z ní Rumunské vedení vysává peníze. Pokud by toto ustalo, Nova klidně rozjede další kanál a opět začne dělat vlastní tvorbu jako za doby své největší slávy.
    3) Prima letos na jaře prošustrovala v neúspěšných formátech které byly po pár dílech ukončeny takové prostředky, že ekonomicky není únosné aby se to neprojevilo v hospodaření. Do toho 300 miliónů Kč co se investovalo do Primy Love a přitom sledovanost desetinky procent. To je ještě větší průser než novácké MTV.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).