Hlavní navigace

Názor k článku Odkazy nejsou nelegální, autorské zákony by to ale chtělo změnit od Ondřej Bouda - Naučte se prosím číst. To, co ÚS píše...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2013 8:25

    Ondřej Bouda (neregistrovaný)

    Naučte se prosím číst. To, co ÚS píše o "využití možnosti netrestní cesty", není kritika _tohoto_ případu, ale jiného, který ÚS řešil dříve (a na který se toto podání k ÚS odvolávalo).
    V tomto případě naopak pokus o řešení netrestní cestou byl: provozovatel byl upozorněn, že to co dělá není legální a ať toho nechá. Načež provozovatel sice server "zavřel", ale obratem ho znovu spustil na nové doméně. A v takovém případě už je trestní řešení na místě (po dobrém se dohodnout zjevně nedalo).

    Co se týče vyčíslení škody - dotyčný se snažil na obsahu vydělávat, nechť se tedy podílí na nákladech (stejně jako ostatní distributoři). To je podle mě fér. To, že jeho zisk nepokryl náklady, to už je jeho podnikatelské riziko.
    Na druhou stranu - trest by neměl být likvidační. Pokud se mu to nepodaří splatit, měl by mít možnost využít osobní bankrot. Ale určitě mu neuškodí, když se s tím dluhem bude pár let trápit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).