Hlavní navigace

Názor k článku Odkazy nejsou nelegální, autorské zákony by to ale chtělo změnit od JKL - Novinář, který napíše negativní recenzi může producentovi opravdu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2013 20:06

    JKL (neregistrovaný)

    Novinář, který napíše negativní recenzi může producentovi opravdu značně uškodit, ale LEGÁLNĚ!

    Ani novinář píšící negativní recenzi nemůže prohlašovat, co chce a kdyby třeba napsal něco, co není pravda, může žádat producent odškodnění i po něm, respektive po tom, kdo jeho článek publikoval.

    Tady se přece nebavíme o tom jestli to diváky do kina přitahuje nebo ne, což je samo o sobě dost diskutabilní... I když si někdo udělá z vtípek a Vaším jménem zavolá a vynadá řediteli, který si následně zavolá Vás, i když byste se jinak nikdy nesetkali, vše pochopí a při rozhovoru zjistí, že jste schopný a povýší Vás - tak ten vtip pro Vás dopadl sice pozitivně a jste na tom lépe, ale to přece neznamená, že vtipálek, který se za Vás vydával, může odejít s chechotem zcela bez trestu a bez toho, aby Vám poskytl jakoukoli satisfakci!

    Jedná se o porušení autorských práv, protože podle práva nemáte oprávnění takto s CIZÍM dílem nakládat. Právo na to, jak se s ním bude nakládat má pouze jeho vlastník. Zvlášť, když vlastník kontaktoval toho, kdo jeho práva porušoval a ten jeho upozornění arogantně IGNOROVAL!!

    To je jako kdyby na můj pozemek najela banda výrostků, ignorovala cedule o tom, že louka a les je soukromá a začala si tam kempovat nebo dělat párty. Šel bych tedy za nimi a osobně je upozornil, že jsou na mém pozemku a ať ráčí vypadnout...
    Oni by tam ale zůstali dál a poslali mě do někam. Samozřejmě, že bych v takovém případě měl nárok na to, aby je odtud vykopala policie a měl bych právo i na finanční odškodnění za využívání mého pozemku. To i přesto, že by se mi "nic neztratilo".

    Takovýhle postoj k právu, že film se může hodit na net zdarma, kniha se může volně nasdílet... Když si chceme udělat technoparty, tak prostě najedeme na nějakou louku a pohoda. Když nemáme kde bydlet, tak se vlámeme do cizí vily a budeme si ji okupovat - však tam stejně nikdo nebydlí... Tohle mají jenom lidé, kteří SAMI NIKDY NIC NEVYBUDOVALI A ANI NEVYDĚLALI NA NIC, co by mohli vlastnit!

    Jakýkoliv majitel domu těžko bude souhlasit se squattingem; majitel autorských práv těžko bude souhlasit s legálním sdílením všeho; vynálezce jen těžko bude souhlasit se zrušením veškerých patentů.

    Být "pirátem" je velice jednoduché - stáhnout nebo nasdílet film a pokládat to za své právo umí každé pako.

    Ale až někdy nějaký "pirát" nebo třeba celá Pirátská strana natočí JEDEN JEDINÝ film, který bude mít stejný úspěch jako Titanic nebo Pán prstenů a ukáže světu jak takový film jde natočit a zajistit jeho návratnost s tím, že bude všude zdarma, tak budu PRVNÍ, kdo bude usilovat o to, aby se opravdu autorské právo zrušilo...

    Ovšem jenom těžko mohu usilovat o jeho zrušení nebo omezení, když i v pořadu Connect člen Pirátské strany na otázku moderátora, když by byly filmy zdarma na netu, tak jak by se financovaly takové obrovské velkofilmy, které z vedlejších příjmů prostě NELZE financovat, tak pan Pirát mu řekl něco ve smyslu, že BY NEMOHLY BÝT TAK DRAHÉ FILMY VYRÁBĚNY!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).