Hlavní navigace

Názor k článku Odpojeni.cz aneb nelehké spojení dvou českých portálů od anonym - Není žádným tajemstvím, že ne příliš pozitivní nálada...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 4. 2008 7:47

    anonymní
    Není žádným tajemstvím, že ne příliš pozitivní nálada zavládla i v Centrum.cz. Vše se změnilo ze dne na den vstupem Warburgu a nedostatečnou komunikací ze strany managementu. Akvizice Atlasu celou situaci jen přiostřila.

    Původní záměr Centra byl sice zachovat vývoj některých služeb v .NETu, ale díky nedostatečné a nezvládnuté komunikaci se velmi rychle lidé z Atlasu dostali do opozice. Zejména v technické oblasti se ukázalo, že Atlas je schopen vyvíjet služby rychleji a současně je provozovat při mnohem menších nákladech a to řádově. Atlas byl k efektivitě tlačen historicky nedostatkem financí a dokázal se tomu velmi efektivně přizpůsobit.

    I když programátoři Atlasu jsou jen lidé a mají také své rezervy, není normální, aby ten rozdíl byl tak velký. Namísto konstruktivní diskuse, ale přišlo to, co nikdo neposlouchá rád: sliby, které pak nikdo neplnil, manipulace a lži. Jeden den byly věci bílé a druhý černé, třetí modré a čtvrtý růžové. Centrum najednou začalo výkonnost čísla, která předčila výkonnost Seznamu např. v množství zpracovaných data a další, napohled minimálně podezřelé komunikační šumy. Není divu, že lidi, kterým jde o to něco dělat a ne politikařit, to hodně vzalo.

    "Podle něj zaměstnanci portálu navrhovali vedení, jak využít stávající .NET technologii takovým způsobem, že by dokonce bylo možné propustit část programátorů portálu Centrum.cz"

    Změnu navrhl Miloš Houfek a jednalo by se o úspory ve výši 60 milionů korun. Návrh byl zamítnut stejně jako dílčí menší změny. Důvody by dokázal nejlépe popsat Petr Chlumský (Centrum.cz), který je za celou technickou oblast Spojeno.cz odpovědný.

    Jisté je jen to, že Centrum něco takového neplánovalo a díky dílčím manažerským chybám velmi rychle ztratili kompetentní lidé nad situaci kontrolu a dalšími chybami ji již jen dále vyostřovali. Výsledek pak nemohl být jiný než je.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).