Hlavní navigace

Názor k článku Office 365 míří do domácností, Microsoft útočí na bezplatné kancelářské balíky od Martan67 - Máte pravdu, pokud již musím mít placené kancelářské...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 12. 2012 16:03

    Martan67 (neregistrovaný)

    Máte pravdu, pokud již musím mít placené kancelářské programy od Microsoftu, je určitě lepší zaplatit si jednorázově a dost (příště už zaplatím leda za ugrade na novější verzi, ale pouze podle svého uvážení, pokud mne někdo přesvědčí že novou verzi opravdu potřebuji). Tohle každoroční výpalné je dosti nevýhodné, a pokud se třeba tři roky rozhodny dále neplatit, tak i přes spoustu zaplacených peněz již nenám právo programy dále používat! Pro domácnosti dodně nevýhodné řešení!

    Další, a podle mne ještě důležitější záležitostí je, že nejméně 90% domácností vůbec placený SW od Microsoftu nepotřebuje. Bezplatné varianty jsou pro ně více než dostatečné, a práce s nimi není ani nepohodlnější ani méně efektivní. Z toho co umí SW od Microsoftu neumí jen minimum věcí, a jde vesměs o věci využívané jen naprostým minimem uživatelů. Kompatibilita s hojně rozšířenými formáty doc, docx, xls, xlsx, atp. od Microsoftu je vesměs také na velmi vysoké úrovni. V některých případech je dokonce lepší nežli mezi různými verzemi SW od samotného Microsoftu.

    Těch lidiček, kteří se marně snaží si zbytečnými nákupy nepotřebného placeného SW poněkud pozvednout své nízké sebevědomí, nebude myslím příliš mnoho.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).