Hlavní navigace

Názor k článku Offloading, aneb: co s mobilními daty, která už se nevejdou? od petrph - Si taky nedovolí prodat jedno místo v letadle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 3. 2010 6:56

    petrph
    Si taky nedovolí prodat jedno místo v letadle 4 lidem. Takže, z hlediska mobilních společností jde o něco jako podvod. Prodávají (a vnucují) lidem datové tarify, které přetěžují jejich síť, což se projevuje ve zhoršení jak vlastních přenosů, tak i obyčejných hovorů.
    Je otázka jestli tím pomůžou navrhovaným „odváděním části datového provozu do WiFi sítí. Jednak, tak chytrej aby se přepnul do WIFi když je přístupná , snad dokáže uživatel taky. Ušetří tím jednak poplatky operátoru (pokud neplatí paušál) , druhak tím ušetří svůj FUP.
    Jenomže jsou tu i jiné aspekty. Co by tomu říkali právě provozovatelé free WIFi sítí (nebo třeba takový majitel ADSL modemu s WIFI po bytě), kdyby přes něj hnaly mobilní operátoři mraky dat. Vzpomeňte si jak rychle blokly samotní operátoři svoje free sms brány, když se začaly hromadně využívat i z jiných serverů.
    A co by tomu říkali samotní uživatelé mobilů, kdyby zjistili že jejich internetové přenosy jdou přes soukromé WIFI sítě, kde si může každý uložit a přečíst z jejich přenosu co se mu zlíbí. Že by řešením bylo že by operátoři sami stavěli a používali jen vlastní WIFI-sítě??? Bylo by to možné ve skutečně masovém měřítku??Dejme tomu, vlastní WIFi v každé mobilní buňce???
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).