Hlavní navigace

Ohlédnutí za vyhlášením Křišťálové Lupy 2014: Na koho se letos nedostalo?

21. 11. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

O vítězích není výrazného sporu. A zcela všeobecný souhlas panuje s volbou Osobnosti roku, protože si to Josef Šlerka už prostě zasloužil.

Finálový večer Křišťálové Lupy 2014 je za námi. Táborák zhasl. Poslední píseň brnkaná na sladké dřevo dozněla. Ohlasy ale neutichly. V anketě mezi účastníky, porotci i vítězi jsme zjišťovali, jak hodnotí výsledky a co by na soutěži případně změnili. 

Na kompletní záznam předávání se můžete podívat zde:

Jako možné téma se nakonec ukázala pravidla a systém nominací. „Možná by nebylo špatné stáhnout počet nominovaných projektů na polovinu, byla by to pak větší prestiž se dostat jen do nominace,“ říká Michael Mareš z časopisu Forbes. 

Rozpaky se také trochu objevily kolem vítěze Projektu roku, možná i proto, že si cenu nepřišel vyzvednout ani Tomáš Čupr ani Lukáš Uhl a nakonec ji přebírala parta z Mitonu. 

Irena Zatloukalová, Seznam.cz

Trochu mě zklamal projekt roku, protože DámeJídlo není úplně nový projekt a navíc u něj nevidím nic nového. V této kategorii bylo podle mě mnohem víc novinek. Trochu mi vadí, že úplně přesně nevím, podle čeho vybírá porota. To by se mohlo změnit.

David Spáčil, Videoflot

Jsem rád, že nezapadla kauza Pavla Čurdy, a naopak mě trochu překvapilo, že ani jednu cenu nedostalo Kingdom Come, což mi přijde jako jeden z nejzajímavějších projektů za poslední rok, a to včetně jejich úspěšné kampaně na Kickstarteru. Potěšilo mě, že se to konečně povedlo Josefu Šlerkovi


Foto: Karel Choc, Internet Info

Ondřej Filip, NIC

Čekal jsem, že Osobnost roku bude vyhlášena s větší pompou. Každopádně k připomínkám: zvážil bych možná kategorii pro státní správu. I když se to nezdá, tak se tam občas také podaří něco zajímavého i v oblastech, které Křišťálová Lupa sleduje. 

Jaroslav Kábele, MAFRA

Bavil jsem se jako vždycky. Nic bych výrazně neměnil. Samozřejmě bych v žádném případě nerušil kategorii Zpravodajství (úsměv), kde doufám, že to dotáhneme do té desítky.

Martin a Petr Kasovi, Pilulka.cz

Je vidět, že jde hlavně o cenu popularity. Některé kategorie jsou tak dopředu víceméně jasné. Možná by nebylo špatné popřemýšlet o nějakém pravidlu třikrát a dost nebo něčem podobném. Kategorie bychom rozhodně neměnili, už se usadily a na rozdíl od divokých počátečních let už mají takhle kontinuitu. 


Foto: Karel Choc, Internet Info

Michala Gregorová, Nejsmeagentura.cz

Výsledky jsou v pohodě, jenom mi přijde, že v některých kategoriích je v podstatě předem jasné, jak to dopadne. Chybí mi víc nových projektů i mimo kategorie, respektive by se možná hodila kategorie sociální média a nápady a aktivity na nich. 

David Špinar, Google

Nechybělo mi nic. Vyhráli zaslouženě ti, co si to zasloužili. Je ale evidentní, že jde hlavně o to, jak jsou nominované weby schopné zaktivizovat svou komunitu. A jak jsou jejich čtenáři, zákazníci nebo uživatelé loajální. 

Lenka Kučerová, Wayra

Jsem tu poprvé a je to úžasné. U výsledků mi možná chybělo víc nových projektů, kterým by se měla dát šance. Zároveň jsem mírně rozpačitá z Projektu roku, protože nevím, co DámeJídlo, které vzniklo loni, udělalo letos tak zajímavého. Myslím, že v nominaci byly možná zajímavější projekty. 

BRAND24


Foto: Karel Choc, Internet Info

Michaela Papežová, Rockaway

Potěšily mě naše tři druhá místa a jsem ráda i za Heureku. Na druhou stranu mi přijde škoda, že se víc neprosadilo DVTV, které se myslím povedlo. 

Michal Klíma, Tablet Media

Zvážil bych zavedení kategorie tabletový časopis a zároveň bych uvítal jasnější kritéria, podle čeho porota pak nominované projekty vybírá. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).