Hlavní navigace

ON-LINE: Nova odhalila jarní programové schéma pro rok 2016

27. 1. 2016
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Jako místo konání tiskové konference tentokrát nejsledovanější komerční televize zvolila loď Cargo Gallery na pražské Náplavce u Palackého mostu.

Televize Nova pořádá od 16:00 tiskovou konferenci v prostorech lodě Cargo Gallery. Už místo konání ukazuje na to, že celá akce se ponese v odlehčenějším duchu. Dorazit by měla programová ředitelka Alex Ruzek i generální ředitel a jednatel Novy Christoph Mainusch (ten nakonec přítomen nebyl). Vzhledem k tomu, kde se akce koná, lze očekávat, že řeč bude mimo jiné o seriálové novince Na vodě, v níž se objeví i Tomáš Klus. Na 1. února pak CME připravuje v Česku a na Slovensku spuštění kanálů Nova International a Markíza International. Z místa akce referuje redaktor Lukáš Polák, fotoreport zprostředkuje Karel Choc.

16:04 – Tisková konference za chvíli začíná. On-line reportáž čtěte ze shora dolů. Co prozradila tisková zpráva Novy k dnešní akci, si můžete přečíst zde.

16:08 – Samotná tisková konference, která prozatím ještě nezačala, se koná v útrobách lodi Cargo Gallery. Přítomnost novinářů v sále se odhaduje přibližně na stovku. Jsou zde pochopitelně i fotografové. Ze známých tváří jsme prozatím zahlédli programovou šéfku Alex Ruzek, která nás přišla pozdravit.

16:09 – Tisková konference začne prý za okamžik, slibuje hlas, který upozorňuje novináře na to, aby zaujali svá místa.

16:12 – Tiskové konferenci bude dominovat pódium pro generálního ředitele Christopha Mainusche. Na plátně se promítá známá spirála, symbol TV Nova, která tentokrát obsahuje informaci, že tisková konference se bude týkat „překvapivě“ jarního programového schématu.

16:14 – Tisková konference právě začíná

16:16 – Nova potvrzuje návrat Ordinace a Ulice, Výměny manželek a pokračovat bude seriál Atentát. Z českých filmů diváci uvidí například Život je život, Kameňák 5 nebo Pohádkář.

16:17 – Videoportál Voyo má přes 30 tisíc předplatitelů. Skupina Nova připomíná i start kanálu „International“, který odstartuje na Slovensku 1. února.

16:19 – Účast novinářů, kterých je v tuto chvíli už bohatě přes stovku, překvapila i programovou šéfku Alex Ruzek, která si pochvaluje podíl skupiny Nova v roce 2015 nad 40 %. K tomu pochopitelně značně přispěly i naše tematické kanály, uvedla Ruzek. 

16:20 – Programová šéfka si pochválila sledovanost SuperStar u mladšího publika a také aktuální řady MasterChef Česko. Chystáme další série, slíbila Alex Ruzek.

16:22 – Televize Nova má aktuálně ve fázi vývoje řadu kriminálních seriálů, rodinných seriálů, komediální série, zábavné show a reality show. Chystáme úplně všechno. Málo teď spím a stále něco vymýšlíme. Bude to stát určitě za to, uvedla programová šéfka Novy.

16:25 – Alex Ruzek připomněla úspěšné publicistické pořady, které v loňském roce prošly vizuální i grafickou proměnou. Dokonce se k nám chodí i někteří koukat, aby to zkopírovali v jiných zemích, uvedla Alex Ruzek.

16:27 – Na jaře přichází Nova se třemi novinkami. První z nich je seriál Na vodě s Tomášem Langmajerem a Tomášem Klusem. Ruzek zmínila zejména výkon Oldřicha Kaisera, který prý stojí za to. Tak snad bude bavit jako Petr Čtvrtníček v konkurenčním Přístavu.

16:29 – Programovou novinku Drazí sousedé budou moci diváci vídat každé pondělí a středu od 20:20. Jde o příběh z jedné vesnice. Má to jasný začátek, prostředek a konec. Je to o jednom roku v jedné vesnici a vše se bude točit okolo podivného dědictví, naznačila zápletku seriálu Alex Ruzek.

16:31 – Co se týká třetí programové novinky, o té píše televize Nova na press webu následující: Půjde o novou velkolepou zábavnou show, ve které se osm českých hvězd každou epizodu promění v kultovní osobnosti hudební scény! Ivana Chýlková, Petr Rychlý, Adam Mišík, Iva Pazderková, Hana Holišová, Petr Vondráček, Anna Fialová a David Kraus se tak každý týden za pomoci špičkových maskérů, prvotřídních kostymérů, stylistů a zkušených učitelů zpěvu, tance a herectví představí v netradičních rolích velkých osobností světové i české populární hudby. Profesionální tým vynaloží veškeré své úsilí, aby účinkující vypadali přesně jako legendární umělci, které mají soutěžící představovat. A k tomu všemu musí zpívat naživo! Výkony hvězdných soutěžících hodnotí čtyřčlenná porota ve složení Jakub Kohák, Janek Ledecký, Jitka Čvančarová a čtvrtým porotcem bude v každé epizodě jiná hostující osobnost. Show plnou humoru a dobré nálady provede herec Ondřej Sokol.

BRAND24

16:40 – Tisková konference je pochopitelně prokládána ukázkami z jednotlivých pořadů. Ale nejen to. Tentokrát jsou na tiskové konferenci i živé scénky, které programové novinky prezentují. Před chvíli to byl seriál „Drazí sousedé“ a teď pořad „Tvoje tvář má známý hlas“. V prvním díle bude Iva Pazderková jako Lady Gaga, v dalším díle se můžeme se těšit na Luciana Pavarottiho.

16:45 – Naše on-line zpravodajství končí, děkujeme za pozornost a přejeme pěkný zbytek dne.

Pozvánka mediální skupiny Nova k dnešní tiskové konferenci
Autor: Nova

Pozvánka mediální skupiny Nova k dnešní tiskové konferenci

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).