Hlavní navigace

Názor k článku Ondřej Filip (CZ.NIC): Česko má miliontou doménu, další přibývají tempem 10 tisíc měsíčně od Ondřej Kučera - Problém je, že o tom přemýšlíte blbě. Když je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 11. 2012 14:27

    Ondřej Kučera (neregistrovaný)

    Problém je, že o tom přemýšlíte blbě.

    Když je doména lupa.cz, tak "lupa" je normální slovo. Proč by majitel takové domény registroval lupá, lůpa, lúpa, lůpá, lúpá??? Nepotřebuje.

    Doména je zive.cz. Co je "zive"? A přečtěte to pěkně poctivě, bez háčků. Někdo snad zíve? Nebo co to má být? Takové slovo neexistuje.

    Správný postup tedy je zaregistrovat správné živě.cz (tedy žádné žive, žíve a jiné nesmyslné kombinace) a doménu zive.cz zahodit! Ano, čtete správně, zahodit! Kdo by chodil na nesmyslné slovo?

    Samozřejmě, je možné si tu nesmyslnou starou doménu po určité přechodné období nechat, ale garantuji, že za takových pět let po změně na tu doménu nikdo chodit nebude.

    Stejně jako dnes nikdo nepíše bez diakritiky příspěvky ani články!

    Možná si myslíte, že blábolím nesmysly, ale tohle je podložené mými pokusy s IDN a odháčkovanou neIDN variantou českého slova v eu, info a com. Přístupy z vyhledávačů na neIDN variantu jsou po určité době existence zcela bezpředmětné. Těch domén je cca 50 a všechno jsou to česká existující slova...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).