Hlavní navigace

Názor k článku Ondřej Filip: Nečekejme, že při útoku přiběhnou chlapíci z CSIRTu a vše vyřeší od Danny - Existuje v teto zemi spousta instituci, ktera... - nic...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 3. 2013 9:46

    Danny

    Existuje v teto zemi spousta instituci, ktera...
    - nic nerekne, protoze nechce
    - nic nerekne, protoze ze zakona "nemuze"

    Pochopitelne pristup takovych organizaci reseni problemu znacne komplikuje. Problem, ktery je v clanku popisovan s rusaky se netyka zdaleka jen jich, na informacni barieru casto narazis i u nas. A fakt nevidim nic spatneho na tom, ze operatori budou sdilet informace typu "probehl tu na nas nejaky masivni utok, vypadalo to tak a tak, prislo to k nam odsud... zitra to muze prijit k vam".
    Ostatne, sam nechapu, proc jsi nevyuzil moznosti se ucastnit debaty kolem toho pripravovaneho zakona a prezentovat tam svuj pohled :-) Myslim, ze tam nekolikrat padlo treba to, ze je dulezity, aby clovek nestravil pul dne reportingem na X ruznych mist, s ohledem na povinnosti vyplyvajici z jinych zakonu.

    A je naivni si myslet, ze kdyz tohleto z dani platit nebudeme, pak se dane snizi ;-) Utraci se v tehle zemi mnohem vic a za mnohem vetsi prkotiny. Tohle aspon muze byt ku prospechu. A je hloupost jen "trollovat" po diskuznich forech, protoze tim se nic nezmeni ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).