Hlavní navigace

Názor k článku Ondřej Filip: Nečekejme, že při útoku přiběhnou chlapíci z CSIRTu a vše vyřeší od Danny - Prijde mi, ze od CSIRTu cekate neco v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 3. 2013 10:25

    Danny

    Prijde mi, ze od CSIRTu cekate neco v duchu "zavolam 158, at vyresi DDoS na me servery". V prvni rade ale musite stavet svou infrastrukturu tak, aby neco vydrzela - rozumne dimenzovane uplinky, hranicni prvky, co za normalniho provozu nebezi na 80%... ;-) Pripadne fnukat, ze prichozi provoz, ktery se Vam moc nelibi chce nekdo zaplatit.

    Udrzovat nejake centralni informace o topologiich je v podstate sci-fi. Site jsou zivy organismus, meni se kazdy den - vzajemne propoje vznikaji, rusi se... co se moc menit nemusi jsou kontakty. Problem je ta duveryhodnost - a misty take strach spolupracovat pri reseni incidentu - mj. kvuli jiz existujici legislative.

    A ukazte mi nekoho, kdo za blbosti neutraci - hodnoceni, co je a neni blbost je ponekud relativni... :-) Nicmene, podle mineni vetsiny clenu CZ.NIC se tam za blbosti neutraci - kdyby ano, jeho rozpocet asi neprojde. Smirte se s tim, ze vas nazor je mensinovy... jde o demokraticky rizenou organizaci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).