Hlavní navigace

Ondřej Fryc (Reflex Capital): V podnikání nejlíp funguje, když si drbete, co vás svědí

20. 6. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Jan Vaca, Internet Info
Řada lidí chce podnikat, ale neví v čem. Začnou chodit na konference a přemýšlet, ale většinou vymyslí blbost, protože neřeší skutečný problém, říká někdejší majitel Mall.cz.

Od Fruitisima přes Spaceknow a Brand Embassy až po Rekola – investice bývalého šéfa Mall.cz (a zakladatele této e-commerce firmy) Ondřeje Fryce na prvních pohled poletují od jednoho oboru k druhému. Přesto podle něj mají jedno společné:

„Nevybíráme si primárně obor, ale soustředíme se na zakladatele, abychom se do něj ‚zamilovali‘ a abychom věřili jeho nadšení. Tím se hodně lišíme od standardních venture capital investorů,“ vysvětluje v rozhovoru pro Lupu strategii svého fondu Reflex Capital.

Rozhovor s Ondřejem Frycem si můžete stáhnout také jako audio (mp3).

„Chceme hrát první ligu a vybudovat Andreessen Horowitz střední a východní Evropy,“ věří si Fryc, který teď připravuje spuštění druhého fondu. V tom bude kromě svých spravovat také peníze dalších investorů.

Jak se cítí v roli investora, kdy a s kolika penězi začne druhý fond fungovat a jak poznat projekt, do kterého stojí za to peníze vložit – o tom mluví v dalším ze série videorozhovorů, které připravujeme ve spolupráci s Asociací pro elektronickou komerci (APEK).

Tipy C

Mimochodem – rozhovor proběhl v bývalé kanceláři exprezidenta Václava Havla na Rašínově nábřeží, v domě, který postavil jeho dědeček Vácslav Havel. Reflex Capital má nyní prostory pronajaté.

S osobnostmi české e-commerce se můžete setkat 25. září na konferenci E-Business Forum 2018. Přihlásit se můžete na stránkách Tuesday.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Autor je od ledna 2018 ředitelem médií vydavatelství Internet Info. Předtím 6 let vedl zpravodajskou sekci portálu iDNES.cz, ještě předtím byl několik let reportérem celostátní redakce MF DNES. Občas si rád něco napíše.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).