Hlavní navigace

Názor k článku Otevřenost - zhouba Microsoftu od Pavel F. - Bavíme se snad o tom, že Apple něco...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 4. 2010 23:22

    Pavel F. (neregistrovaný)
    Bavíme se snad o tom, že Apple něco zakazuje na svém HW. Takže se opět ptám, který OS nebo aplikaci nemohu na svém macbooku spustit?
    Když už jste nakousl opačné téma, tak ten zákaz provozu Mac OS X na jiném HW než od Applu má své opodstatnění. Zákazníci Applu jsou zvyklí, že když si koupí HW&SW od Applu, tak to bude odladěné a musí řešit minimum problémů s kompatibilitou, ovladačemi, atd. Na tomto faktu staví Apple svoji politiku a zákazníci Applu to vyžadují (a jsou ochotni si připlatit).
    V okamžiku, kdy by Apple povolil provoz OS na kterémkoliv PC, tak se dostane do stejných sraček jako MS (každý řekne jen "padly mi wokna", ale že je shodily ovladače např. USB modemu nebo grafiky, to už nikdo neřekne) a tím by Apple přišel o punc spolehlivějšího dodavatele "ekosystému Apple HW & Apple SW" než konkurenti (kteří nabízí svoje HW & Microsoft SW).
    Nicméně Apple mi rozhodně nezakazuje na svém macbooku nainstalovat třeba Windows 7 a dokonce mi ještě dodá ovladače na všechna zařízení v mém nb pro daná Windows.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).